Чт, 2024-04-18, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:58
У Кіпру фінансові проблеми серйозніші, ніж у Греції - глава Єврогрупи
Інші останні Новини світу
Фінансова ситуація в економіці Кіпру, вже 5-ї країни єврозони, яка звернулася по допомогу, викликає набагато більше побоювань, ніж ситуація в Греції. Про це заявив голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, передає "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

"Моїм короткостроковим пріоритетом на 2013 рік є Кіпр... Цю проблему не слід недооцінювати, тому що вона серйозніша, ніж грецька. Фінансові ринки та міжнародні ЗМІ не звертають на це уваги", - наголосив Юнкер.

"Кіпрський борг надзвичайно високий. Їм необхідні кошти, обсяг яких майже дорівнює ВВП цієї країни... Це дуже серйозна ситуація", - наголосив він.

За оцінками Pacific Investment Management, кіпрським банкам потрібно вливання капіталу в розмірі 9,3 млрд євро.

Крім зазначеної суми, як 22 листопада повідомив міністр фінансів Кіпру Вассос Шіарлі, 6 млрд євро може знадобитися на те, щоб рефінансувати боргові зобов'язання країни, і ще 1,5 млрд євро – на покриття дефіциту бюджету.

Отже, Кіпру може знадобитися фінансова допомога у розмірі 16,8 млрд євро при тому, що кіпрський ВВП становить 17,9 млрд євро.

Єврокомісія прогнозує, що за підсумками 2012 року відношення держборгу країни до ВВП досягне 89,7%.

Нагадаємо, 6 липня 2012 року влада Кіпру виступила з різкою критикою програми реструктуризації держборгу Греції, в рамках якої приватні інвестори обміняли грецькі держпапери з скороченням 53,5% номінальної вартості (PSI).

Ця угода згубила економіку Кіпру і змусила республіку звернутися до Євросоюзу по фінансову підтримку.

Наприкінці червня Кіпр поінформував європейську владу про ухвалене рішення попросити допомогу з коштів європейських стабілізаційних фондів.

Нижче інвестиційного рівня рейтинг Кіпру знизили всі три найбільших рейтингових агентства: Moody's Investors Service помістило його на рівень "Ba3", S&P - на "BB+". Міжнародне рейтингове агентство Fitch понизило рейтинг Кіпру до "BB+", що нижче інвестиційного рівня, з "BBB-".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: Кіпру фінансові проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]