Пт, 2024-03-29, 01:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
У Китаї Клімкін підтримав ініціативу "Один пояс, один шлях"
Інші останні Новини України

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в рамках свого візиту до Китаю виступив у Китайському інституті міжнародних досліджень при МЗС КНР.

Як повідомили у прес-службі МЗС, окрема увага була приділена перспективам реалізації українсько-китайських відносин як на політичному рівні, так й у галузі торговельно-економічного співробітництва, зокрема участі України в реалізації китайської ініціативи "Один пояс, один шлях".

У зустрічі взяли участь керівництво і співробітники Китайського інституту міжнародних досліджень, вчені Академії суспільних наук Китаю.

Зазначається, що Клімкін під час свого виступу поінформував про ситуацію в Україні у контексті російської агресії на Донбасі та незаконної анексії АР Крим, хід внутрішньополітичних і соціально-економічних реформ, а також пріоритетів зовнішньополітичного курсу нашої держави.

Нагадаємо, Клімкін 27-28 квітня перебуває з візитом в КНР. Його програмою передбачено переговори з міністром закордонних справ КНР Ван Ї, зустрічі з китайськими високопосадовцями, а також участь у роботі 5-ї зустрічі міністрів закордонних справ держав-членів та спостерігачів Наради зі взаємодії та заходів довіри в Азії.

Довідка

"Один пояс і один шлях" - висунута Китаєм ініціатива об'єднаних проектів створення "Економічного поясу Шовкового шляху" і "Морського Шовкового шляху XXI століття". Концепція була вперше представлена головою КНР Сі Цзіньпіном восени 2013 року.

У січні 2016 року Україна запустила перший експериментальний вантажний потяг по так званому "Новому Шовковому шляху".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: китай, ініціатива Один пояс, Клімкін, один шлях | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]