Пт, 2024-04-19, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:07
У Колорадо вирує вогняний буран, є жертви. ВІДЕО
Інші останні Новини світу

На заході США продовжують вирувати сильні лісові пожежі. Епіцентр зараз знаходиться в районі міста Колорадо-Спрінгс в Колорадо. Ця пожежа, ставши новим рекордсменом штату, вже спалила до попелу сотні житлових будинків і змусила 30 000 місцевих жителів залишити небезпечний район, повідомляє NEWSru.com.

Перші осередки загоряння в Колорадо були зафіксовані 9 червня. До початку цього тижня рекордсменом з руйнівності залишалась пожежа в районі Хай-Парк в окрузі Ларімер, де згоріли понад 200 будинків. Пожежу навіть охрестили "найжахливішою в історії штату". Однак тепер "пальма першості" належить вогнищу у Вальдо-Каньйон в районі Колорадо-Спрінгс.

А у ніч проти п'ятниці, 29 червня, стало відомо і про першу жертву. Тіло загиблого - чоловіка чи жінки, не повідомляється - було виявлено під обгорілими уламками одного з будинків. Ще двоє людей вважаються зниклими без вісті, передає AP.

"У деяких районах не залишилося нічого. Паруючий, обпалений фундамент. Картина, як після ядерного вибуху", - заявив мер Колорадо Спрінгс Стіва Баха. За його словами, власники згорілої нерухомості, раніше евакуйовані подалі від епіцентру НП, поки не в курсі того, що залишилися без даху над головою. Градоначальник запевнив пресу, що жителям нададуть підтримку, в тому числі моральну.

"Ми побачили, як полум'я спускається по схилу пагорба, - наводить The Denver Post розповідь місцевого жителя. - Не було ані пожежних, ані поліції. Пройшло всього 30 хвилин з того моменту, як ми вперше помітили пожежу, а вогонь уже охопив наш будинок".

За останніми даними, вогонь знищив 346 приватних будинків. Правда, є й хороші новини: пожежні спромоглись на 15% зменшити площу займання. Також вдалося зупинити поширення полум'я в сторону академії ВПС США, що знаходиться неподалік, - тут були задіяні військовослужбовці і техніка з прилеглої військової бази.

На сьогоднішній день під загрозою потрапляння в зону розповсюдження вогню продовжують перебувати близько 20 000 житлових будинків та понад 100 установ і підприємств. Дим від пожежі в Колорадо помітний навіть з космосу.

Про те, що стало причиною лісової пожежі в Вальдо-Каньйон, до сих пір нічого не відомо. На місці працюють співробітники ФБР, однак поки їх зусилля увінчалися лише незначним успіхом - спіймано двох мародерів, що обікрали порожні будинки.

В даний час два вогнища спалаху також зафіксовані в центральній частині Юти, де вигоріли понад 800 гектарів лісу і пасовищ. У Монтані діє розпорядження про евакуацію для кількох сотень місцевих жителів. У вогні, що поширюється по південному сході штату, було пошкоджено декілька десятків будинків.

Як повідомлялося, вогненна стихія набула ознак катастрофи в штаті Колорадо 23 червня. Влада штату вже евакуювала понад 40 000 жителів. З вогнем борються кілька тисяч пожежників, задіяно близько 70 одиниць авіатехніки. Процес ліквідації ускладнений погодними умовами і рельєфом. Вогнищ загоряння близько десяти.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1047 | Додав: adminA | Теги: Колорадо, вогняний буран, є жертви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]