Чт, 2024-04-25, 19:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
У кожному тролейбусі встановлять відеокамери - київська влада стежитиме за пасажирами
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У столичних тролейбусах з'явилися відеокамери. За їхньою допомогою водії тепер стежать за буйними пасажирами, відстежують кишенькових злодіїв і тих, хто залишився на підніжці, аби їх не затиснуло дверима. Незабаром стеження буде вестися у всьому наземному транспорті, пишуть "Вести".

Відео тепер знімають у тролейбусах №№ 5, 18, 25, 26, 23. Це новенькі білі ЛАЗи (17 штук) і жовті "Богдани" (близько 20). Камери в них стоять над другими, третіми і четвертими дверима, а також зовні - для огляду ззаду. "Вони можуть знімати вдень і вночі. У кабіні водія є екрани, на яких він моніторить ситуацію. Якщо, наприклад, побачить бійку, то викличе міліцію", - розповів головний інженер служби автоматики та зв'язку "Київпастрансу" Федір Новосад.

Гендиректор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький каже, що камерами оснащують всі нові тролейбуси, автобуси і трамваї. "У техзавданні виробникам ми ставимо обов'язкову вимогу - встановлювати камери. Особливо важлива система в довгомірному транспорті (з "гармошкою"), коли при повороті через злам дзеркало заднього виду не охоплює всю машину", - говорить Ламбуцький.

Водії оцінюють систему на "відмінно" і мріють на своїй зміні водити таку машину. "Дуже спрощує роботу. Нещодавно в ЛАЗі дитина при виході затиснула парасольку в дверях. Я побачив в камеру і натиснув на клавішу відкриття. Зображення відмінне - все добре видно. А ще мріємо про відеореєстратори, щоб записувати всі НП на дорозі", - розповідає один з водіїв. Такі камери можуть врятувати і від нещастя. Іноді водії при закритті не бачать задні двері, в результаті пасажири можуть потрапити під колеса. А ось кишенькових злодіїв побачити важко, вони біля дверей не працюють - намагаються глибше в салоні, де камери не дістають.

У деяких маршрутках теж з'явилися відеокамери, проте стежать вони не за пасажирами, а за водіями. Господарі хочуть знати, чи не присвоюють чи маршрутники їхньої виручки.

Інші "транспортні" новини: 24 травня стало відомо, що до кінця року з метро зникнуть пластикові жетони. Столична влада вирішила замінити їх електронним квитком у вигляді пластикової картки, яку можна поповнювати відразу на кілька поїздок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: пасажирами, відеокамери, київська влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]