Вт, 2024-04-23, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:38
У Криму розганяють мітинги і зменшують соцвиплати. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

У низці бюджетних установ окупованого Росією Криму попереджають про прийдешнє скорочення зарплат у середньому на 10%. Як передає "Крим.Реалії", один з працівників бюджетної організації Сімферополя повідомив журналістам, що керівництво вже попередило підлеглих, що в травні вони отримають зарплату меншу, ніж у квітні, приблизно на 10%.

"Нам це пояснили, що в бюджеті немає грошей, тому будуть урізати виплати. Якщо раніше ми виходили на роботу в святкові дні і нам оплачували цей час додатково, то тепер нас намагаються не залучати через економію", - розповів він на умовах анонімності.

Як довго триватиме такий стан, ніхто не уточнює.

"Скоро почнуться відпустки, для всіх важливо, щоб відпускні виплатили вчасно і в повному обсязі, а що буде потім, ми не знаємо", - зазначив співрозмовник.

Підконтрольна Росії влада Криму офіційно цю ситуацію не коментує.

Раніше повідомлялося, що російським військовим Чорноморського флоту, розташованого на території Криму, на 40% знизили заробітну плату, оскільки за час, коли Крим був частиною України, вони отримували надбавки за службу в іншій країні.

Крім того, за даними кримських ЗМІ, наприкінці травня співробітники керченських МУПів (муніципальних унітарних підприємств - ред.) залишили свої робочі місця і вийшли до керівництва з вимогою видати зарплату за два місяці. При цьому людям відмовляють у звільненні.

Нагадаємо, торік окупанти знизили зарплату севастопольським вчителям.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

В Алушті силовики окупаційної влади розігнали мирний мітинг

В Алушті на території окупованого Криму так звана поліція розігнала мирний мітинг проти забудови набережної атракціонами, що загородили вихід до моря. Було затримано дві особи, в тому числі і депутата так званої міськради Павла Степанченка. Про це на сторінці в Facebook повідомив народний депутат Рефат Чубаров.

У мітингу брали участь близько півсотні людей. Вони вимагали відправити у відставку представників підконтрольної Кремлю адміністрації Алушти, з-поміж них – членів партії "Єдина Росія". Захід проходив під гаслами "Влада ігнорує думку жителів Алушти", "Набережна – надбання людей!" "Звільнимо набережну від незаконних атракціонів!", йдеться в повідомленні.

Поліції, яка вивозила затриманих, люди кричали: "Ганьба Росії", "Ви хіба поліція, замість того, щоб допомагати людям, що ви творите?"

Представники окупаційної влади не заперечують розгін мітингу. Так звана керівниця прес-служби кримської поліції Ольга Кондрашова повідомила, що "мітинг не був узгоджений, співробітники поліції його припинили".

"Поліцейські запропонували людям розійтися, а щодо організаторів мітингу склали три адміністративні протоколи", - цитує її "Крыминформ".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: мітинги, соцвиплати, розгін, криму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]