Ср, 2024-04-24, 01:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:14
У Криму розпочалися репресії проти адвокатів політв'язнів
Інші останні Новини з регіонів України

"Влада" анексованого Росією Криму затримала 26 січня адвоката Еміля Курбедінова. Про це сам юрист повідомив під час відеотрансляції у Facebook, передає "Радіо Свобода".

"Щойно ми були затримані співробітниками ДПС (дорожньо-патрульної служби – ред.). Ми прямували на обшук до помешкання Салієва", – повідомив Курбедінов.

На наступних кадрах видно, як до автомобіля, в якому перебував адвокат, наближається група осіб зі зброєю, яку Курбедінов називає "групою захоплення".

Згодом чоловік, обличчя якого не видно, представляється як співробітник "відділу боротьби з екстремізмом" і заявляє, що адвоката "адміністративно затримано".

Після цього трансляція переривається.

Кореспондент "Радіо Свобода" Антон Наумлюк інформує, що паралельно відбувається обшук в адвокатському офісі в Сімферополі.

За його даними, Курбедінову обиратимуть запобіжний захід за статтею "екстремізм".

Також обшук проводять у будинку Курбедінова.

"Квартира зареєстрована на Колегію адвокатів, а не на Курбедінова. У квартиру, де йде обшук, викликали швидку допомогу", – пише Наумлюк.

Зранку 26 січня в Бахчисараї представники Федеральної служби безпеки РФ прийшли з обшуком додому до Сейрана Салієва, саме до нього і прямував адвокат Еміль Курбедінов.

За повідомленням Курбедінова, Салієв – це "громадський активіст, який оголосив у гучномовець мечеті про обшуки в Бахчисараї (коли було заарештовано в справі "Хізб-ут-Тахрір" та відвезено Ільмі Умерова) і був оштрафований на 20 тисяч рублів Бахчисарайським судом".

"Його мама Зодіє Салієва – ветеран національного руху", – додав адвокат.

Курбедінов написав: "Переслідування громадських активістів будуть посилюватися. Також це спроба перекрити "інформаційне тло" вчорашнього приведення у ФСБ (адвоката) Миколи Полозова".

Курбедінова вже доправили до Залізничного районного суду Сімферополя для визначення йому запобіжного заходу. Про це повідомляє кореспондент Радіо "Свобода" Антон Наумлюк у Twitter.

"Еміля Курбедінова доправили у Залізничний районний суд Сімферополя для визначення запобіжного заходу", - написав він.

За словами журналіста, у суді посилено заходи безпеки.

Еміль Курбедінов є захисником у кількох резонансних справах, порушених російською владою окупованого Криму проти громадських активістів. Він захищає кількох затриманих у справі "Хізб-ут-Тахрір", у "справі 26 лютого", заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Миколу Семену.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: репресії проти адвокатів політв'язн, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]