Пт, 2024-04-19, 16:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:28
У Криму заарештували аналітиків - "українських диверсантів"
Інші останні Новини з регіонів України

Суд в окупованому Севастополі заарештував на два місяці трьох громадян України за нібито підготовку диверсій.

Як повідомляє "Медиазона", засідання суду пройшло в закритому режимі.

Серед затриманих – Бессарабов Олексій Євгенович, Штибліков Дмитро Анатолійович, Дудко Володимир Михайлович.

За інформацією журналіста Антона Наумлюка, Бессарабов, затриманий у Криму як член "диверсійно-терористичної групи української розвідки", працював у Центрі сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону "Номос".

"Олексію Бессарабову 40 років, у 2013 році брав участь у Євроатлантичній літній академії, зустрічався з послом України в Польщі. Академія - двотижневий семінар у Варшаві для аналітиків, журналістів та експертів. У 2013 році семінар пройшов уперше, в ньому взяли участь 44 представники Азербайджану, України, Молдови, Грузії, Бєларусі та Вірменії. Була організована і фінансувалася Європейським коледжем, Польсько-американським фондом свободи та німецьким Фондом Маршалла", - написав Наумлюк на своїй сторінці в Facebook.

Як експерт "Номос" Бессарабов багато публікувався і давав коментарі журналістам.

Інший затриманий у справі, Штибліков, також працював у "Номосі" до ліквідації організації після окупації Криму Росією в 2014 році.

Стосовно останнього затриманого, Дудка, поки що взагалі ніякої інформації, зазначив Наумлюк.

Колишній голова енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар розповів "Крым.Реалии", що працював разом із Бессарабовим і Штибліковим.

"Вони працювали безпосередньо в Севастополі над чорноморською проблематикою. Це відомі експерти. Якщо набрати в інтернеті, можна знайти їхні публікації та оцінки, коментарі. Це були публічні люди. В канон шпигунів і диверсантів це якось погано вписується", – сказав Гончар.

Він підкреслив, що робота центру була публічною та прозорою, а замовниками досліджень були в тому числі Європейська комісія та фонд "Відродження". Гончар додав, що в публічних заходах центру нерідко брали участь представники Чорноморського флоту РФ.

Як повідомлялося, у ФСБ РФ заявили про затримання 9 листопада чергової "диверсійної групи Міноборони України" в окупованому Севастополі.

"Федеральною службою безпеки 9 листопада в місті Севастополі затримано членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міноборони України, які планували здійснення диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури та життєзабезпечення півострова Крим", - йдеться в повідомленні прес-служби ФСБ.

У свою чергу, Головне управління розвідки Міноборони України спростувало заяви ФСБ РФ про нібито затриманих співробітників ГУР в окупованому Севастополі.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України спростовує заяви ФСБ РФ про нібито затриманих співробітників ГУР у Севастополі", - йдеться в заяві на сайті Міноборони.

"Цей черговий фейк російських спецслужб спрямовано на приховування особистих репресивних дій проти жителів півострова, а також з метою дискредитації України в очах міжнародного співтовариства", - додали в розвідці.

Адвокат незаконно ув’язненого в РФ власкора "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що наслідком затримання "диверсантів" у Криму може бути заморожування переговорів з обміну політв'язнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: арешт аналітиків - українських диве, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]