Чт, 2024-03-28, 14:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:26
У Криму закриваються санаторії, супермаркети і кафе
Інші останні Новини з регіонів України

У зв'язку з похолоданням і відсутністю електрики на півострові з 1 грудня закриваються санаторії, повідомила прес-служба кримського "управління МНС".

"На засіданні штабу ухвалили рішення з 1 грудня призупинити прийом відпочивальників в установах санаторно-курортного комплексу Міністерства охорони здоров'я Республіки Крим у зв'язку з очікуваним похолоданням і неможливістю забезпечити опалення цих об'єктів", - йдеться в прес-релізі.

Заступник глави МНС РФ Олександр Чупріян звернувся до керівників муніципалітетів і місцевих органів влади з проханням коректно складати заявки за кількістю генераторних установок, необхідних для енергозабезпечення міст і районів.

"Прошу поставитися з розумінням до ситуації та вносити до заявки тільки ті об'єкти та установи, які дійсно потребують електроенергії, де ситуація дійсно критична", - сказав Чупріян.

Крим є енергозалежнимю від України регіоном. Електроенергія на півострів може надходити по чотирьох ЛЕП у Херсонській області. Власна генерація в Криму складає близько 350 МВт при середній потребі у 1000 МВт.

Нагадаємо, опори ЛЕП у Херсонській області, що постачають електроенергією на півострів Крим та південні регіони України, були підірвані ввечері 20 листопада. Тоді ж стало відомо, що дві з чотирьох ліній були знеструмлені, а ті, що залишилися вийшли з ладу в ніч на 22 листопада. У підсумку весь Крим залишився без світла.

Дотепер ремонтні роботи ще не завершені, у зв'язку з чим дата підключення енергії в Криму відкладається.

У Севастополі кафе і супермаркети закриваються або скорочують асортимент

У Севастополі через проблеми з електроенергією закриваються супермаркети і ресторани. Про це з посиланням на головного спеціаліста територіального відділу Росспоживнагляду у Криму і Севастополі Олену Тиманову, пишуть "Новини Криму".

"Ми щодня проводимо рейди по супермаркетах, торговим, промисловим об'єктам, перевіряємо наявність запасних джерел електропостачання. З 32 супермаркетів три закрилися у зв'язку з тим, що не можуть забезпечити виробництво енергії дизель-генераторами. Це "Велмарт", "Апельсин" і "Яблуко", - розповіла вона.

За її словами, також закрився виробничий цех супермаркету Novus, хоча сама мережа працює.

"Челентано" скоротив асортимент продукції, але працює, використовуючи власні дизель-генератори", - додала вона.

Окремо Тиманова зазначила, що близько 20% кафе і ресторанів закрилися, а з працюючих значна частина функціонують у світлий час доби і скорочують асортимент.

У Криму сподіваються, що енергоміст із Краснодара запрацює через тиждень

Окупаційна влада Криму сподіваються, що енергоміст з Краснодарського краю до півострова, ймовірно, почне роботу 5-6 грудня. Про це заявив так званий "глава" республіки Сергій Аксьонов, передає ТАСС.

"Ситуація зміниться після 5-6 числа, як тільки запрацює енергоміст, але до дати не прив'язуємо, бо терміни у них до 22, але сподіваюся, що все буде раніше", - сказав він, відповідаючи на питання про підключення котелень.

"Глава" Криму зазначив, що зараз влада півострова розглядає кілька варіантів підключення котелень: до дизель-генераторних установок або "за загальною схемою", коли генерація може бути збільшена, у тому числі, за рахунок введення в роботу енергомосту.

"Можливо, нам простіше ці п'ять днів залишити так, як є, і включити потім ці котельні до загальної схеми", - уточнив Аксьонов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 708 | Додав: adminA | Теги: супермаркети і кафе, закриття санаторії, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]