Ср, 2024-04-24, 17:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:42
У Криму зупиняються заводи і закінчується вода
Інші останні Новини з регіонів України

Промисловим підприємствам Севастополя запропонували відмовитися від загальноміської енергетичної системи. Про це повідомив глава департаменту міського господарства і керівник штабу із забезпечення енергобезпеки Севастополя Олег Казурін, пише Крим. Реалії.

За його словами, 25 листопада директорам найбільших, з погляду енергоспоживання, промислових підприємств запропонували відмовитися від використання міської електрики і перейти на автономні джерела живлення. Про результати розгляду цього звернення Казурін не повідомив.

На Севморзаводі підтвердили наявність подібного звернення з боку міського керівництва, заявивши, що воно на стадії розгляду та обговорення.

"Висновків щодо нього (звернення – ред.) поки що немає. Воно є на розгляді дирекції. Результати поки що невідомі. Думаю, уряд відразу буде поінформовано про результати. Пізніше вони стануть відомі громадськості", – повідомили в Севморзаводі.

Аналогічну інформацію повідомили в прес-службі промислового підприємства "Авліта". Співробітники підприємств відмовилися висловлювати своє ставлення до цього звернення.

У міській адміністрації Сімферополя повідомили, що у зв'язку з надзвичайною ситуацією ухвалено рішення про призупинення роботи низки найбільших підприємств міста. Серед них ВАТ "Пневматика", ПАТ "Завод "Сімферопольсільмаш", ПАТ "Фірма Селма" і ГУП РК "Кримтролейбус", ТОВ "ВП "Діоніс" ЛТД, АТ "Пивобезалкогольний комбінат "Крим", ТОВ "Сімферопольське виробниче об'єднання "Кримпласт", АТ "Завод Фіолент", АТ "Сімферопольський електротехнічний завод", АТ "Машинобудівний завод "Прогрес", ТОВ "Зоря", АТ "Сімферопольський ремонтно-механічний завод".

Окупований Крим на межі дефіциту води: слідом за Білогірським почало міліти Тайганське водосховище

Тайганське водосховище, розташоване в Білогірському районі Криму, сильно обміліло. Як повідомляють "Крим.Реалії", зараз водойма більше нагадує ставок, ніж колись велике водосховище об'ємом 13,8 тис. кубічних метрів води.

Тайганське водосховище розташоване в Білогірському районі Криму і з'єднується вузьким перешийком з Білогірським водосховищем. Раніше рівень води в Білогірському водосховищі вперше за багато років опустився набагато нижче основи греблі.

Білогірське і Тайганське водосховища поповнюються водами найбільшого в Криму джерела Карасу-Баші, яке живиться карстовими водами розлогого плато Карабі-Яйла. Вода з цих водоймищ активно спускається для наповнення Північно-Кримського каналу. У 2014 році була збудована схема перекидання вод Білогірського і Тайганського водосховища в Північно-Кримський канал, що дозволило забезпечити водою Феодосію, Керч і Судак.

Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, який з'єднує головне русло Дніпра з півостровом.

У Криму бензину залишилося на два тижні, – Міненергетики РФ

У Криму запасів автомобільного бензину вистачить на 15 діб. Про це у вівторок, 24 листопада, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики Російської Федерації.

"З урахуванням поставки з материкової частини РФ, запаси палива для інших споживачів за основними видами нафтопродуктів становлять: автомобільний бензин – 15 діб, запас палива для ГТЭС перевищує 29 діб, дизельного палива вистачить на 25 діб", – йдеться в повідомленні відомства.

Раніше повідомлялося, що через ажіотаж у Керчі жителі розкупили все пальне.

Як повідомлялося, в Криму подорожчали ціни на свічки, генератори та батарейки через відключення електрики, серед покупців спостерігається ажіотаж.

Нагадаємо, 21 листопада в Херсонській області були підірвані електролінії, що постачають енергію в Крим. Постачання електрики з України було повністю припинено, і майже весь півострів виявився знеструмлений.

Важливі інфраструктурні та соціальні об'єкти Криму були підключені до аварійних джерел, а окупанти запустили мобільні електростанції і дизель-генератори, заявивши, що запасів палива мобільних електростанцій вистачить на місяць.

Варто зазначити, через порушення енергопостачання в Криму був введений режим надзвичайної ситуації, а 23 листопада було оголошено вихідним днем на півострові.

Раніше повідомлялося, що сьогодні в окупованому Криму припинена робота великих промислових підприємств, для дітей оголосили позапланові канікули до 30 листопада.

Крім того, учасники безстрокової акції з блокади Криму повідомили, що дозволять відремонтувати ЛЕП тільки після перерізання проводів.

Проте 24 листопада ремонтна бригада НЕК "Укренерго" приступила до заміни зруйнованої опори лінії електропередач (ЛЕП) 220 кВ "Каховка – Титан", якою електроенергія може подаватися до Криму і двох районів Херсонської області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 719 | Додав: adminA | Теги: дефіцит, заводи, зупинка, вода, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]