Чт, 2024-04-25, 06:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
У Леніна на Вінниччині експропріювали голову
Інші останні Новини з регіонів України
Невідомі обезголовили пам'ятник Леніну, який стояв біля сільської ради у с. Побережне Вінницької області. Про це Укрінформу повідомила секретар Побережнянської сільради Віта Волошина.

"Невідомі познущалися з пам'ятника перед святами. Про те, що пам'ятника позбавили голови, ми одразу повідомили правоохоронців. Поки що зловмисників, які скоїли цей акт вандалізму, не знайшли. Мешканці села здебільшого обурені, адже це все-таки наша історія", - наголосила Волошина.

8 грудня, близько 18.00 у центрі Києва на розі бульвару Шевченка та Хрещатика знесли пам'ятник Леніну. Пізніше партія "Свобода" взяла на себе відповідальність за повалення монумента. Про це, зокрема, заявив народний депутат-"свободівець" Ігор Мірошниченко в коментарі журналістам.

За словами Мірошниченка, люди в багатьох містах України просили його прибрати Леніна з Києва. Разом з тим, депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко заявив, що ініціатива повалити Леніна не належить "Євромайдану". Міліція розслідує факт знищення пам'ятника: "За ці дії відкрито кримінальне провадження за статтею 294 - "масові заворушення".

Більшість киян (69%) негативно поставилася до повалення пам'ятника Леніну в центрі української столиці, свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: Леніна, Вінниччині, експропріювали голову | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]