Чт, 2024-03-28, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:05
У Лондоні вимагають розслідувати 14 загадкових смертей - отруєння екс-шпигуна РФ
Інші останні Новини світу

Депутати британського парламенту вимагають від очільниці міністерства внутрішніх справ Амбер Радд провести ретельне розслідування 14 несподіваних або підозрілих смертей, що сталися на території Британії за останні роки.

Про це повідомляє BBC.

Глава парламентського комітету з питань внутрішніх справ Іветт Купер у зверненні до глави МВС закликає доручити Національному кримінальному агентству Британії розслідування 14 смертельних випадків, які британська поліція не вважала підозрілими, але які спецслужби США вважають потенційно пов'язаними з Росією.

Про підозрілі смерті 14 людей, які згадує в своєму зверненні Купер, йшлося в декількох частинах розслідування видання BuzzFeed, що вийшло влітку минулого року.

Більшість загиблих були так чи інакше пов'язані з бізнесменом Борисом Березовським (він також в списку) або колишнім співробітником ФСБ Олександром Литвиненком, який помер в Лондоні 2006 року в результаті отруєння полонієм.

Автори розслідування дійшли висновку, що до цих смертей могли бути причетні російські спецслужби або мафіозні угруповання, а британська поліція визнала їх самогубствами або нещасними випадками, щоб не сваритися з Росією.

Зокрема, депутати вимагають розслідувати смерті: Метью Панчера, експерта з радіації, британського бізнесмена Скота Янга та його партнерів, російського бізнесмена Бориса Березовського, бізнесмена Олександра Перепілічного, спеціаліста з Британського центру урядового зв'язку (GCHQ) Гарета Вільямса, грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі, засновника нафтової компанії ЮКОС і партнера Михайла Ходорковського Юрія Голубєва, журналіста The Times Деніела Макгрорі, постійного представника Росії в Міжнародній морській організації (IMO) Ігоря Пономарьова, Стівена Кертіса - британського повіреного, який допоміг Березовському і Патаркацишвілі вивести з Росії до Британії мільярд фунтів, та юриста Стівена Мосса.

Нагадаємо, 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними в неділю на лавці у південному англійському місті Солсбері. Обох, ймовірно, отруїли невідомою речовиною.

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та його донька залишаються в лікарні у критичному стані.

Як відомо, британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Поліція Британії заявила, що у спробі вбивства колишнього російського шпигуна та його дочки була використана нервово-паралітична речовина.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 641 | Додав: adminA | Теги: 14 загадкових смертей, отруєння екс-шпигуна РФ, лондон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]