Сб, 2024-04-20, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
У Луганську загарбники озброїлися гранатометами й арматурою. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

10:30. Сепаратисти обіцяють, що не всі мітингувальники отримають зброю. Зокрема, у "вільного мікрофона" представник народного визвольного руху Брянки Микола Глушков заявив: "По-перше, ця людина повинна служити в армії. По-друге, вона має бути серйозною, відповідальною і чесною. Раптом зброя потрапить до провокатора, ретельно замаскованого під свого? Цього допустити не можна - це призведе до анархії і банд формувань".

8:10. У захопленому проросійськими активістам приміщенні Служби безпеки знаходяться 500 осіб. Про це керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

"За оперативними даними групи "Інформаційний Опір", раніше поширена ЗМІ інформація про те, що в захопленому будинку СБУ в Луганську знаходиться близько 1 500 терористів, не підтверджується. За нашими даними, в будівлі знаходиться до 500 чол.", - написав він.

В даний час перше питання, за словами Тимчука, яке виноситься проросійськими активістами в ході переговорів їх представників з співробітниками українських спецслужб - можливе звільнення від кримінальної відповідальності тих, хто брав участь у захопленні будівлі.

1.00. Біля захопленого СБУ в Луганську чекають штурму близько 2 тис. проросійських мітингувальників. Деякий час тому поширилася дезінформація про початок штурму, зараз усі чекають.

"Протестувальники намагаються пробратися в будівлю, їх не пускають, відганяють. Ведучий всіх заспокоює. Багато озброєних. Зі зброї: арматура, ножі, держаки лопат, труби, щити "Беркута", на вході автоматники. На барикадах готують коктейлі Молотова", - повідомляє міський портал Луганська.

Зі сцени кажуть, що після першого пострілу російські війська висадяться в Києві, "у нас все схвачено". Шукають провокаторів, яких нібито приїхали два автобуси. У парку - солдати ВВ, озброєні, квартал оточений по периметру.

00.00. Кандидата в президенти України Михайла Добкіна не пустили в будівлю Управління СБУ в Луганську для проведення переговорів, а натовп біля будівлі ледь не розірвав його.

9 квітня, 23.50. У луганському офісі Служби безпеки України перебуває півтори тисячі озброєних автоматичною зброєю сепаратистів. Про це в ефірі Громадського ТБ розповів місцевий журналіст Сергій Іванов.

У цих людей на руках більше зброї, ніж було на зберіганні у приміщенні СБУ. Тобто, є сенс говорити, що сепаратистів озброювали заздалегідь, вважає журналіст.

Окрім того, Сергій Іванов має інформацію, що, як мінімум, один із заколотників озброєний гранатометом.

6 квітня в Луганську сепаратисти захопили будівлю УСБУ та зброю, яка зберігається в управлінні. Під час штурму були вибиті вхідні двері в будівлі, камінням розбиті вікна, сепаратистам вдалося увірватися всередину управління і встановити на козирку будівлі прапор Російської Федерації. Під час штурму УСБУ постраждало 9 осіб.

7 квітня СБУ повідомила, що зловмисники замінували приміщення.

"Погрожуючи зброєю та вибухівкою, сепаратисти насильно утримують близько 60 громадян, не дають людям залишити приміщення і повернутися додому. Тобто вдаються до засобів, які використовують терористи".

9 квітня за результатами переговорів із захопленого будівлі СБУ в Луганську змогли вийти 56 заручників.

Трохи пізніше загарбники оголосили дві головні вимоги: федералізація, амністія "Беркута" і сепаратистів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: загарбники, Луганську, гранатометами й арматурою. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]