Сб, 2024-04-20, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:52
У Львові пройшов семитисячний мітинг протесту проти Януковича
Інші останні Новини з регіонів України

25 лютого понад сім тисяч осіб, включаючи дві тисячі членів ВО "Свобода", провели у Львові мітинг і акцію протесту, присвячену річниці президентства Віктора Януковича, повідомляє сайт Koрреспондент.net. В той же час, за повідомленням агентства Iнтерфакс-Україна, на мітинг зібралося більше 3 тис львів'ян.

Мітинг біля пам'ятника Тарасу Шевченку організували опозиційні партії, що входять в Комітет опору диктатурі.

Учасники мітингу стояли під партійними і державними прапорами і тримали в руках плакати: "Політв'язнем - волю!", "Очистимо владу - буде порядок", "Два роки правління Януковича - два роки поразок і сорому!", "Ні Януковичу!" та інші.

Виступаючи на мітингу, представник ВО "Батьківщина", віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що зараз українська влада "воює з усім українським".

"Українська влада знаходиться у стані війни проти України, проти всього українського", - сказав він, додавши, що "цю війну потрібно закінчити 28 жовтня" поточного року і не чекати довше.

Також він закликав до дострокових президентських виборів. "Ми повинні добитися дострокових президентських виборів і не чекати 2015 року", - сказав Томенко.

В той же час керівник Львівської обласної організації "Фронту змін" Степан Кубів повідомив під час виступу, що з багатьох районів не випустили автобуси і машини до Львова на цей мітинг, але при цьому не уточнив, хто саме не випустив і звідки.

В той же час Кубів заявив, що прізвища всіх причетних до цього і винних будуть названі 28 лютого на сесії Львівської обласної ради.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій мовиться, що "за два роки перебування Януковича при владі в Україні встановлений антиукраїнський режим". "Плоди діяльності президента свідчать про те, що він і його команда непрофесіонали і не бажають працювати на розвиток України", - наголошується в обігу.

У документі українців закликають "пам'ятати про мету - повалення режиму". "Ми всі повинні вже зараз готуватися до того, щоб захистити свій вибір в жовтні 2012. Не треба боятися! Режим сам боїться нас і нашої єдності! Об'єднаний народ - непереможний!" - сказано в резолюції.

Після мітингу близько сотні молодих людей провели флешмоб "Похорони втрачених можливостей". Вони виставили неподалік від пам'ятника Шевченка імпровізовану картонну труну з написами на кришці і з боків "Партія районів", а потім склали в цю труну "втрачені надії" - папірці з написами "Соціальний захист", "Свобода слова", "Робота", "Українська пісня", "Впевненість в завтрашньому дні", "Стабільність" та інші.

Після цього труну пронесли центром міста до будівлі Львівської обласної державної адміністрації і поставили перед входом з проханням передати керівництву країни. Мітинг і флешмоб пройшли без інцидентів.

Нагадаємо, 25 лютого виповнюється 2 роки, як Віктор Янукович очолив посаду Президента України.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1326 | Додав: nowyny | Теги: Львів, мітинг протесту, проти Януковича | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]