Чт, 2024-03-28, 12:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:33
У Львові розгорнули плакат "Геть, вбивці!" зі свастикою, серпом, молотом, черепом з кістками
Інші останні Новини з регіонів України
По закінченню урочистостей з нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні на Пагорбі Слави у Львові двоє людей розгорнули антикомуністичні плакати. Молоді люди тримали плакати з написами "Геть, московські окупанти", "Москалі, гоу хоум!", "Геть, вбивці!" із зображенням свастики, серпа і молота і черепа з кістками, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Вони заявили, що є громадянами України і мають повне право висловлювати свою позицію, оскільки "це особистий протест, а не масова акція".

Правоохоронці, посилаючись на судову заборону, попросили їх припинити акцію.

Кілька радикально налаштованих людей скандували "Слава нації - смерть ворогам", "Слава Україні!", "Москаляку на гіляку".

Крім того, також біля пам'ятника радянським воїнам на Пагорбі Слави жінка розгорнула копію Прапора Перемоги. Відразу до неї підійшли кілька людей, серед яких і депутати Львівської міськради, і забрали прапор.

Саму жінку передали співробітникам міліції. Вона почала перепалку з правоохоронцями, заявивши, що користується своїм конституційним правом на свободу слова. Жінка також зазначила, що ніяких судових рішень щодо заборони на розгортання копій Прапора Перемоги немає, і оскільки вона зробила це сама, то вважати такі дії масовою акцією можна.

У цілому ж, офіційні заходи до Дня Перемоги на Пагорбі слави у Львові пройшли спокійно. Участь у покладанні квітів до пам'ятника Невідомому солдату взяли голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, його заступники та керівники управлінь ЛОДА, перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, прокурор Львівської області Олег Василенко, начальник СБУ у Львівській області Володимир Федірко, начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк, головний податківець області Віталій Пекарчук, і. о. командувача Західного оперативного командування Віктор Ганущак, начальник Академії Сухопутних військ Павло Ткачук, генконсул РФ у Львові Олег Астахов.

Як повідомлялося, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проведення всіх масових акцій, присвячених до Дня перемоги, крім офіційних заходів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1011 | Додав: adminA | Теги: кістки, череп, Свастика, Молот, вбивці!, плакат Геть, Львів, СЕРП | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]