Чт, 2024-04-25, 03:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:59
У Мадриді зіштовхнулися мітингувальники і поліція, 65 осіб поранено
Інші останні Новини Європейського Союзу

У ході сутичок поліції і демонстрантів у будівлі парламенту в Мадриді у вівторок поранено 65 людей, одну з них тяжко, 27 демонстрантів затримано, передає РИА "Новости".

Запеклі бої з поліцією сталися після того, як учасники протестної ходи під гаслом "Захопимо Конгрес" (Ocupa el Congreso) спробували прорвати поліцейські кордони і вийти до будівлі Конгресу.

Поліцейські застосували палиці проти учасників акції протесту, які спробували прорватися за металеву огорожу будівлі. Раніше ВВС Россия повідомляла, що поліцейські стріляли в натовп гумовими кулями.

Внаслідок сутичок маніфестантів і поліції поранення отримали не менше як 27 співробітників правоохоронних органів.

Нинішній протест - далеко не перша масова маніфестація подібного формату в Іспанії. Рух "обурених"(indignados), також відомий як "рух 15 травня" (movimiento 15М), за датою перших організованих ним акцій протесту, з весни 2011 року організовує акції, протестуючи проти високого рівня безробіття, корупції і нинішньої політичної системи, в якій при владі в Іспанії поперемінно перебувають дві великі партії - соціалісти і консерватори.

Організатори акції і її прибічники невдоволені не лише непопулярними реформами іспанського уряду в сферах економіки, освіти і охорони здоров'я, а й, як і учасники нью-йоркського руху Occupy Wall Street, виступають проти політичної і економічної системи, що склалася в Іспанії та світі загалом.

Зазначимо, що 15 вересня у Мадриді пройшла багатотисячна маніфестація протесту проти політики жорсткої бюджетної економії, що проводиться в країні.

А у червні уряд Іспанії відмовився виконувати вимоги МВФ. Зокрема, Мадрид не збирався збільшувати ПДВ та урізати зарплату держслужбовцям.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 996 | Додав: nowyny | Теги: поліція, мадрид, Мітингувальники | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]