Сб, 2024-04-20, 04:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:40
У Македонії назріває народне повстання через бюджет. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Одинадцять поліцейських потерпіли в сутичках, що виникли в понеділок, 24 грудня, в Скоп'є біля будівлі парламенту Македонії.

Правоохоронці стримували юрби людей, які виступають за і проти бюджету країни на 2013 рік. За даними МВС, при спробі вдертися до парламенту травмовано і цивільних осіб, кількох учасників заворушень затримано, повідомляє РИА "Новости".

У самому парламенті депутати від правлячої коаліції влаштували бійку з представниками провідного опозиційного Соціал-демократичного союзу (СДСМ), які блокували зал засідань. За інформацією з СДСМ, у цих сутичках травм зазнали дві жінки - колишній прем'єр-міністр, нині опозиційний політик Радмила Шекеринська і ще один депутат - Весна Бендевська.

Раніше опозиціонери запропонували 1,2 тисячі поправок до проекту бюджету задля скорочення витрат на 204 мільйони євро. Поправки були відкинуті.

Бюджет країни на наступний рік схвалили після того, як опозиціонерів і журналістів витиснули із залу засідань. Врешті видаткова частина бюджету Македонії становитиме близько 2,7 мільярда євро, дефіцит очікується на рівні 3,5% ВВП.

У понеділок ввечері лідер опозиції Бранко Црвенковський заявив, що надалі не братиме участі в роботі парламенту, і закликав своїх прихильників до народного повстання.

"У цій країні немає Конституції і закону, немає демократії і парламенту. На одній стороні знаходиться диктаторський режим, а на інший стороні - народ", - заявив Црвенковський.

Лідер опозиції призвав македонців до загальногромадянської непокори, порівнявши прем'єр-міністра Миколу Груєвського з колишнім сербським лідером Слободаном Мілошевичем.

У свою чергу партія випустила заяву, в якій звинуватила Црвенковського в спробі скидання законного уряду шляхом насильства і провокацій.

Нагадаємо, раніше на форумі в Катарі побилися американський посол і радник прем'єр-міністра Туреччини. Тоді дипломати, як свідчили очевидці, "вчепилися один одному в горлянку".

А в Південній Кореї після бійки в парламенті депутата винесли на носилках.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: admin | Теги: повстання, бюджет, Македонії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]