Пт, 2024-03-29, 16:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:09
У меморандумі з МВФ підвищення пенсійного віку немає - Яресько
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Норма про необхідність підвищення пенсійного віку відсутня у проекті меморандуму про економічну і фінансову політику, підготовку якого Україна завершує для отримання в лютому третього траншу кредиту МВФ. Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько в кулуарах "Українського сніданку" в Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз немає цього в документі. Але пенсійна реформа триватиме, нам треба це робити так чи не так, але там немає такого конкретного зобов'язання", - сказала вона.

Яресько уточнила журналістам, що до затвердження третього траншу немає необхідності вносити зміни до прийнятого наприкінці 2015 року податково-бюджетного пакету, тому що його положення задовольнили МВФ.

За її словами, до засідання ради директорів уряд затвердить стратегію стосовно держбанків.

Міністр не змогла назвати оцінну суму докапіталізації держбанків, однак зазначила, що вона не буде дуже значною, щоб поставити під загрозу узгоджені показники дефіциту держбюджету в 2016 році.

Яресько зазначила, що очікує рішення МВФ про третій транш кредиту за програмою EFF в лютому.

"Але поки що точної дати немає", - сказала Яресько.

Як повідомлялося, в оприлюдненому проекті меморандуму, датованому листопадом 2015 року, було положення про введення нового структурного маяка - прийнятті до кінця травня 2016-го нового законодавства про поступове підвищення пенсійного віку до 62 років: для чоловіків - з 1 липня 2016 року і для жінок - з 1 січня 2021 року.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,11 млрд дол за поточним курсом) з першим траншем в 5 млрд дол спочатку припускала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,63 млрд дол) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд дол).

Натомість Україна змогла отримати тільки перші два транші, частина першого в розмірі 2,7 млрд дол пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем решти коштів традиційно став Нацбанк.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: яресько, меморандум, підвищення пенсійного віку немає, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]