Чт, 2024-04-25, 00:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
У Мінагропромі викрили у хабарництві ключового чиновника - ЗМІ
Інші останні Економічні новини
Заступник міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, керівник апарату МінАП Михайло Чужмир був затриманий при отриманні хабара. Про її суму не повідомляється. Про це у своїй статті для видання "Зеркало недели. Украина" пише оглядач Володимир Чопенко.

Михайла Чужмиря не злякало те, що на момент отримання хабара діяльність МінАП комплексно перевіряла представницька комісія у складі 31 особи. Працювала вона згідно з розпорядженням президента: з'ясувати, як центральні органи виконавчої влади реалізують завдання, визначені у актах та дорученнях голови держави.

"Економічний злочин, вчинений бізнес-компаньйоном Миколи Присяжнюка, дає підстави стверджувати про системність корупції у відомстві. Бо до цього був гучний арешт Олександра Жука, заступника голови Державного комітету ветеринарної медицини, при отриманні хабара в розмірі 42 тис дол. Після скандалу схему збору "податей" "модернізували" і замкнули на довірену особу. А їм, найімовірніше, і став Михайло Чужмир", - пише оглядач цієї статті.

На даний момент президенту Віктору Януковичу вже направлено подання на звільнення Чужмира.

Все це відбулося на тлі заяви міністра про необхідність боротьби з корупцією: втретє за короткий період Микола Присяжнюк публічно вимагав від своїх підлеглих нищівно викорінювати її.

Відзначимо, що українці щороку витрачають на хабарі від 5 до 10 мільярдів гривень на рік. Такі дані оприлюднила Transparency International.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1267 | Додав: adminA | Теги: Мінагропром, хабарництво, чиновник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]