Пт, 2024-04-19, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:50
У Міжнародному книжковому салоні в Парижі вперше бере участь Україна
Інші останні Культурні новини

У п'ятницю, 16 березня, у Парижі відкрився Міжнародний книжковий салон, головна книжкова виставка Франції, яка цього року проводиться 32-й раз. У ньому вперше бере участь Україна, повідомляє "День".

Цьогоріч у Паризькому книжковому салоні беруть участь близько 3000 письменників і понад 1000 видавців з багатьох країн світу. Вперше в Салоні офіційно представлять сучасну українську літературу. Нашу країну представляють сім письменників: Марія Матіос, Тимофій Гаврилів, Лариса Денисенко, Євгенія Кононенко, Антон Кушнір, Ірися Ликович і Євген Положій.

На виставці відбудеться презентація франкомовного "Альманаху сучасної української літератури". До видання увійшли перекладені французькою уривки творів 16 авторів: Тимофія Гавриліва, Лариси Денисенко, Анатолія Дністрового, Оксани Забужко, Василя Кожелянка, Євгенії Кононенко, Леоніда Кононовича, Антона Кушніра, Ірисі Ликович, Лади Лузіної, Марії Матіос, Євгена Положія, Ірен Роздобудько, Івана Рябчія, Наталки Сняданко та Дмитра Чистяка.

У підготовці альманаху взяли участь дев'ять перекладачів. Це видання - спроба ознайомити французьких видавців і агентів з літературним процесом у сьогоднішній Україні, познайомити їх з творами не тільки відомих авторів, а й молодих, які роблять перші творчі кроки, але вже отримали нагороди на престижних вітчизняних літературних конкурсах.

Під час поїздки до Франції заплановано участь українських письменників у засіданні "Літературного клубу" в Українській бібліотеці ім. Симона Петлюри в Парижі, а також презентація у книгарні "Глоб" і автограф-сесії. Повідомляється також, що в книжковому магазині "Глоб" відкрився відділ української літератури, де всі охочі матимуть змогу придбати українську книжку.

32-й Паризький книжковий салон триватиме з 16 по 19 березня. Щороку організатори обирають двох почесних гостей - країну і місто. Цьогоріч ними стали Японія і Москва.

Вперше на книжковому салоні буде представлений головний конкурент видавця - електронна книга. Спеціальний стенд відведено для цього американській компанії Amazon, яка рекламуватиме свою електронну платформу Kindle. На виставці будуть представлені і її конкуренти.

Нагадаємо, що журнал "Фокус" оприлюднив рейтинг 25 найуспішніших письменників України. Очолила його Лада Лузіна. Сама Лузіна характеризує себе як "наполовину генія, наполовину - дебілку".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1295 | Додав: nowyny | Теги: Міжнародний книжковий салон, україна, Париж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]