Пт, 2024-03-29, 08:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:54
У Москві при температурі - 22 пройдуть масові акції протесту
Інші останні Новини світу

Сьогодні, 4 лютого, в Москві відбудуться відразу кілька заходів, наймасовішим з яких, як очікується, стане хода Великою Якиманкою та мітинг на Болотній площі "За чесні вибори", передає Інтерфакс.

Публічні акції, заплановані в столиці Росії в суботу, 4 лютого, внесуть корективи в роботу наземного громадського транспорту і, можливо, метрополітену.
Так, на станціях метро, розташованих поряд з проведенням масових суботніх акцій, може бути змінено режим роботи, повідомили в прес-службі метрополітену.
"На станціях поблизу публічних акцій чергуватимуть штаби із співробітників метрополітену та поліції, які матимуть право приймати рішення про зміну режиму роботи станції залежнос від прибуття пасажирів", - сказав представник метрополітену.
Раніше столична поліція не виключила введення обмежень на прохід пасажирів на низці станцій метро.
"У зв'язку з тим, що 4 лютого з 12:00 до 13:00 очікується велика кількість громадян, які планують вийти для участі в масових заходах зі станцій метро Жовтнева кільцева, Жовтнева радіальна і Парк Перемоги, з метою уникнення тисняви та травмування громадян три ці станції, можливо, будуть обмежені на вхід", - повідомили Інтерфаксу в прес-службі ГУ МВС РФ у Москві. "Також після закінчення заходів, можливо, буде обмежено вихід зі станцій метро Третьяковська і Парк Перемоги. Рішення буде прийматися відповідно до обставин", - сказав представник ГУ МВС.
Болотна площа перекрита в зв'язку з майбутнім мітингом опозиції, передає в суботу кореспондент Інтерфаксу.
Ще до півночі співробітники ДІБДР перегородили проїзд Болотною площею у зв'язку з запланованою на суботу акцією опозиції За чесні вибори. Після цього робітники почали зводити сцену, з якої на мітингу виступлять оратори.
Рух проспектом Академіка Сахарова за станом на 00:45 не переривався, проте співробітники ДПС разом з міською службою переміщення транспортних засобів проводять тотальну евакуацію припаркованих на узбіччях машин.
Раніше, голова Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко порадив москвичам відмовитися від участі в масових вуличних акціях 4 лютого.
Зазначимо, раніше мерія Москви погодила з представниками опозиції марш 4 лютого від метро Жовтнева по вулиці Якіманка з мітингом на Болотяній площі, в якому заявлена участь 50 тисяч людей.
Марш 4 лютого стане продовженням серії грудневих мітингів. Узгоджені з владою мітинги "За чесні вибори" пройшли в Москві 10 грудня на Болотній площі і 24 грудня на проспекті Сахарова. За даними столичного управління МВС, учасниками акцій протесту стали 25-30 тисяч осіб.
Температура повітря у Москві, як повідомляє "Газета.Ru", посилаючись на дані Gismeteo.Ru, не перевищує мінус 22 градусів.
Організатори і учасники ходу проти фальсифікацій розраховували, що в день мітингу температура підніметься до 14 градусів.
МВС: на Поклонній горі зібралося 15 тис осіб, на Калузькій - 8 тис
Близько 15 тисяч осіб зібралося на Поклонній горі в Москві, де пройде "антипомаранчевий" мітинг, а на Калузькій площі, де починається хода опозиції "За чесні вибори" - близько 8 тисяч, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на столичне ГУМВС.
"За станом на 12.00 мітинг на Пушкінській площі (проводить ЛДПР) почався, в ньому бере участь близько 500 осіб, на Поклонній горі зібралося на 12.00 близько 15 тисяч осіб, на Калузькій площі - близько 8 тисяч. Люди продовжують прибувати, ситуація постійно змінюється", - мовиться в повідомленні відомства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: nowyny | Теги: Протест, чесні вибори, Москва, акція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]