Ср, 2024-04-24, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:04
У МЗС кажуть, що це європейцям потрібна асоціація з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Європа, можливо, більше за Україну зацікавлена у підписанні Угоди про асоціацію.

Таку думку висловив речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс у ефірі Українського радіо, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми бачимо, що Європа зацікавлена в Угоді про асоціацію не менше, а може, й більше, ніж Україна. Тому що українська економіка є дуже перспективною. Можливо, зараз інвестиції йдуть до нас не так, як хотілося би. Але всі в Європі розуміють, що виробництво посувається із Заходу на Схід: 20 років тому західні компанії пересували свої виробництва до Центральної та Східної Європи, а зараз цей процес триває далі на Схід", - сказав Перебийніс.

За його словами, у геополітичному плані Україна є стратегічним плацдармом для ЄС.

"Думаю, Україні є, що запропонувати Європейському Союзу не тільки з погляду економіки, торгівлі, а і безпеки. Україна у своєму геополітичному становищі, думаю, ні в кого не виникає сумнівів, є стратегічним плацдармом як для Європейського Союзу, так і для інших наших сусідів", - зазначив Перебийніс.

Раніше повідомлялося, що посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв розкритикував політику "сорому і провини" по відношенню до України nf віддав належне єврокомісару Штефану Фюле і Кетрін Ештон за те, що вони добре розуміють ситуацію в країні.

Нагадаємо, у Європейському парламенті ніхто не виступив проти підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Голоси розділилися лише на тих, хто виступає за підписання документу без зволікання, і тих, хто наполягає на виконанні українським урядом озвучених раніше Радою ЄС умов.

Політолог: в оточенні Януковича є противники підписання Угоди про асоціацію

У середовищі Пратії регіонів є люди, які не хочуть, щоб Україна підписала угоду про асоціацію. Вони перешкоджають досягненню компромісу між владою та опоизцією.

Про це у коментарі сказав професор кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Олексій Гарань.

"В принципі компроміс потрібний і необхідний, його контури вже вималювалися. Якщо є принципове рішення Банкової і Партії регіонів, що вони йдуть на персональне голосування, тоді компромісу можна досягнути. Але те, що наче є домовленість, а потім є відкат назад, то, можливо, це, або це спроба своєрідного тиску на опозицію, або ж певна неузгодженість з боку влади", - каже політолог.

Гарань також припускає, що у середовищі влади є прихильники силового розблокування Ради, ті, "хто хоче зірвати домовленості напередодні саміту Україна-ЄС".

"В оточенні Януковича є противники того, щоб Україна підписала Угоду про асоціацію. Протягом цього місяця відбулося кілька подій, які можуть цьому перешкодити. У тому числі судові справи щодо позбавлення повноважень двох депутатів. Ймовірно і те, що відбувається у парламенті - частина цієї стратегії. Існує одна країна, яка чітко каже: "Україні не варто підписувати цю угоду, а варто вступати у Митний Союз". Хто є носієм таких ідей в оточенні Януковича - важко сказати. Однак останні події погіршують позиції президента, в тому числі і на переговорах з Росією", - зазначає політолог.

"Янукович навряд чи оголосить позачергові вибори, бо це не в інтересах Банкової. Надто ризиковано. Рейтинги Партії регіонів не високі, з осені минулого року вони не змінилися. Буде більше уваги до мажоритарних округів. Також нові вибори означають використання нових грошових ресурсів. А це нікому не вигідно. Відтоді, як Янукович при владі, він послідовно робить те, що послаблює його ж позиції. Хтось намагається грати на його особистих почуттях, фобіях, жазі помсти. І роблять це в інтересах Кремля", - сказав Гарань.

На його думку, опозиція також не однорідна, але не в цьому питанні.

"Є три сили, є різні думки. У середині опозиції є конкуренція. В тому числі між потенційними майбутніми претендентами на президентську посаду", - зауважив Гарань.

"Але питання персонального голосування об'єднує всіх. Це зрозуміло і електорату, крім цього це ускладнює життя Партії регіонів. Тоді кожна депутатська рука "Регіонів" буде важлива, бо чіткої більшості без комуністів вони не мають. Їм буде важче проводити якісь рішення. Опозиція може на цьому грати. Є різні підходи, більш помірковані і менш помірковані. Але у цьому випадку відповідальність за те, що компромісу не досягнуто падає на партію влади", - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Григорій Немиря звинуватив "регіоналів" у тому, що Рада не схвалила заяви про євроінтеграцію.

"Регіонал" заявив, що українців не цікавить, що відбувається в Європі - своїх проблем вистачає

Народний депутат від Партії регіонів Олександр Пресман впевнений, що громадян України не цікавить, що відбувається в Європі, вони зайняті своїми проблемами.

Пресман зазначив, що людям в його окрузі (139-й округ із центром у місті Роздільна Одеської області) сьогодні "треба добудувати дитячі садки, школи, їм потрібна якість доріг", передає " Главком".

"Якщо я сьогодні буду займатися деполітизацією, декриміналізацією, думати про Євросоюз, то завтра мене ніхто не вибере", - зазначив він.

Пресман вважає, що Ольга Герасим'юк у цьому плані гарний приклад.

"Вона розповідала, як вона була в ПАРЄ. Та не цікавить сьогодні звичайного громадянина, що там відбувається. Йому потрібні харчі, робота, дітям освіта, молодіжне будівництво. До ПАРЄ нікому діла немає. Дай Бог, щоб вони сьогодні розібралися зі своїми питаннями. У них більше проблем, ніж у нас. Але ми не ліземо з нашими проблемами до них у город", - сказав "регіонал".

Нагадаємо, Пресман виграв вибори по 139-му округу, обігнавши зі значним відривом своїх суперників Герасим'юк і Євгена Царькова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1064 | Додав: adminA | Теги: європейці, україна, асоціація, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]