Чт, 2024-03-28, 14:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
У МЗС розповіли, від кого залежить точна дата надання безвізу. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Те, що Європарламент досі не розглянув питання про надання безвізового режиму Україні, є внутрішньою проблемою Євросоюзу. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Те, що ми чули сьогодні від Європейського Союзу, це, звичайно, їхнє розуміння того, що відбувається зараз із погодженням механізму на реагування на міграційні ризики. Тобто, це внутрішня проблема ЄС, ніяк не пов'язана з нами", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що точна дата "безвізу" з Україною зараз залежить від Європейського парламенту, коли його члени домовляться про механізм впливу на міграцію. Мова може йти про тижні.

"Давайте я поясню, в чому реальна проблема. Проблема в тому, чи буде Європейський парламент мати безпосередній вплив на призупинення безвізового режиму, чи це питання буде прийматися тільки країнами-членами. Як тільки це питання буде вирішено, одразу матимемо відповідь і пряму дорогу до безвізового режиму", - сказав Клімкін.

Переговорний процес триває між трьома організаціями: Європейською Комісією, Європейською Радою та Європарламентом. Про це розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі Еспресо.TV.

"Україна не є частиною переговорного процесу, тому що мова про діалог між трьома організаціями: Європейською Комісією, Європейською Радою та Європарламентом щодо механізму призупинення", - зазначила вона.

Також віце-прем'єр-міністр повідомила, що, працюючи з європейськими партнерами, було зрозуміло, що безвіз отримати буде надзвичайно складно.

"Але рішення, яке було 17 листопада щодо позитивного схвалення Україні безвізового режиму, так само, як і у випадку з Грузією, його прив'язали до запровадження можливого механізму тимчасового призупинення безвізу з третіми країнами країн Шенгену - це великий крок уперед, який означає, що позитивне рішення є. Але зараз все впирається в ті процеси, які Україна не контролює", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Раніше повідомлялось, що Європарламент зробив усе можливе для прискорення скасування візового режиму для українських громадян, але нині деякі країни-члени ЄС гальмують просування переговорів. Про це заявив журналістам президент Європарламенту Мартін Шульц перед початком саміту Україна-СС у четвер, 24 листопада, у Брюсселі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: точна дата надання безвізу, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]