Чт, 2024-04-25, 06:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
У Нацполіції - новий очільник
Інші останні Офіційні новини

Кабінет міністр призначив Сергія Князева керівником Національної поліції України. Таке рішення уряд прийняв у середу 8 лютого передає "Українська правда".

Представляючи обрану кандидатуру міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про досвід роботи Князева.

"Він зараз працює начальником департаменту карного розшуку Національної поліції України…освіта вища юридична, загальний стаж роботи в правоохоронній системі 28 років, має вчене звання кандидата юридичних наук, кавалер ордена Данила Галицького", - сказав він.

"Сергій Князев має багаторічний досвід роботи в карному розшуку, пройшов шлях від оперуповноваженого Білої Церкви до керівника кримінальної поліції Київської області, за останні три роки Князев успішно керував обласними управління Закарпатської, Рівненської областей, був першим заступником в Донецькій області", - додав Аваков.

Він додав, що Князев має також бойовий досвід у зоні АТО.

Князєв, виступаючи на засіданні уряду, сказав, що "непримиренна боротьба із злочинністю і продовження реформ – це основний девіз і основні завдання", які буде покладено перед ним і більш як 100-тисячним колективом.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав "дуже важливим" послужний список Князєва і його досвід роботи у карному розшуку.

Попередній керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе подала у відставку 14 листопада 2016 року.

Після чого на посаду нового глави був проведений конкурс.

У екс-дружини Князєва знайшли купу нерухомості

У власності Вікторії Князєвої, що є колишньою дружиною Сергія Князєва, перебувають сім квартир та елітний автопарк. Про це повідомляє проект журналістських розслідувань Bihus.info.

За даними журналістів, жінку, яка хоч і має спільне з Князєвим прізвище і квартиру, поліцейський у своїх деклараціях не вказує як дружину. При цьому відомо, що в Білій Церкві вона була прописана разом з його батьками.

Тож стосовно Вікторії Князєвої проекту вдалося дізнатися наступне:

Згідно з реєстром нерухомого майна, в 2011 році Вікторія Князєва набула дві квартири в селі Чабани, що під Києвом , загальною площею 130 кв. м. Одна з них вказана в е-декларації Сергія Князєва, як спільна власність з Вікторією та двома дітьми.

Також жінка володіє двома квартирами в самій столиці, які вона придбала в 2011 та 2013 роках, по вулиці Гречка Маршала та на проспекті Петра Григоренка.

В 2014 році Князєва придбала ще одну квартиру площею 63,1 кв. м в новобудові ЖК "Вишневий Затишок" в іншому селищі-сателіті Києва – Вишневому. Ринкова вартість квартири в цьому будинку складає приблизно 40 тисяч доларів.

Через місяць після придбання помешкання у Вишневому Князєва купила квартиру в новобудові в селі Крюковщина Київської області. Житло площею 57,4 кв. м в цьому будинку наразі коштує 31 тисячу доларів.

Журналісти зазначають, що в період придбання Вікторією Князєвою цих квартир, Сергій Князєв керував управлінням карного розшуку ГУМВС України в Київській області.

Згідно з даними проекту, за кілька місяців після призначення Сергія Князєва на посаду голови ГУНП в Закарпатській області (у липні 2015 року) Вікторія Князєва придбала квартиру площею в 100 кв. м в Ужгороді на вулиці Петра Лінтура, 17. Ціна за подібну квартиру в цьому році сягає приблизно 68 тисяч доларів.

Крім того, йдеться в повідомленні, у Закарпатській області Вікторія Князєва придбала житловий будинок площею 48 квадратів та отримала право власності на земельну ділянку у 0,2 га. В цьому ж році вона також придбала земельну ділянку в селі Шаян Закарпатської області площею 0,1 га. Частина ділянки знаходиться в лісі.

А вже за місяць до повернення Сергія Князєва до Києва, у вересні 2016 року, Вікторія Князєва придбала земельну ділянку в Київській області площею 0,16 га в селі Літочки Броварського району. Цільове призначення "для будівництва і обслуговування житлового будинку". В цьому ж місяці Вікторія Князєва придбала ще одну ділянку в Броварському районі, також для будівництва житлового будинку в селі Рожни площею 0.1 га. Крім того, Князєва володіє ділянкою в селі Лук’янівка Київської області.

Ще одна ділянка Князєвої площею 0,25 га, за даними журналістів, знаходиться в Київській області в селищі Сошники. Половина території – це ліс, інша - озеро.

Також, як показує розслідування, Князєва володіє коштовним автопарком, в якому значаться Volkswagen Tuareg 2013 року випуску, шестирічний Mercedes e350 та Mercedes Vito 2011 р.в. Приблизна вартість автівок сягає 80 тисяч доларів.

Журналісти зазначають, що, згідно даних реєстру юридичних осіб, Вікторія Князєва ніколи бізнесом не займалася.

Слід зазначити, що у той же час сам Сергій Князєв, згідно з його декларацією за 2015 рік, володіє лише однією квартирою в Броварах, що під Києвом. Ще в одному помешканні на околицях столиці йому належать 25%, решта – у власності Вікторії Князєвої та двох дітей.

Крім того, поліцейський задекларував 272 тисячі гривень річної зарплати та 366 тисяч доходу від продажу нерухомості.

Також у його власності є дві земельні ділянки по 0,1 га на Житомирщині та у Дмитрівці, що під Києвом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: новий очільник, нацполіція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]