Ср, 2024-04-24, 11:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
У Новій Зеландії дозволили спецслужбам стежити за громадянами
Інші останні Новини світу
Парламент Нової Зеландії прийняв закон, який дозволяє головній спецслужбі країни - Бюро безпеки урядового зв'язку - стежити як за громадянами, так і за іноземцями, передає Lenta.ru.

Резонансний законопроект підтримав 61 парламентарій, проти висловилися 59. При цьому прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кей агітував на його користь. Так, він розповідав, що отримує секретні зведення спецслужб, які його "глибоко турбують". "Якби я міг розкрити їх, то вони б вбили наповал тих, хто зараз виступає проти законопроекту", - заявив Кей.

Для організації спостереження співробітникам спецслужб потрібно буде отримувати спеціальний ордер. Відповідно з новими повноваженнями, GCSB зможе стежити за будь-якими видами комунікацій, в тому числі за телефонними переговорами.

Законопроект піддавався масштабній критиці з боку опозиційних партій, експертів і таких компаній, як Google, Facebook і Microsoft. Всі вони побоюються, що розширення повноважень спецслужби може призвести до порушення прав громадян.

Спецслужба і раніше користувалася лазівкою в законодавстві країни і здійснювала стеження, хоча шпигувати за громадянами і постійними жителями країни бюро не мало права. Після того, як кілька таких випадків були розкриті, діяльність бюро була серйозно розкритикована. Зокрема, агентство незаконно стежило за громадянином ФРН і жителем Нової Зеландії, засновником файлообмінного сервісу Megaupload Кімом Доткомом. Він був заарештований на початку 2012 року за запитом ФБР, яке підозрює його в порушенні авторських прав. Згодом Дотком був відпущений під заставу, а обшук у нього вдома був визнаний незаконним.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 971 | Додав: adminA | Теги: стежити, спецслужбам, громадянами, Новій Зеландії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]