Пт, 2024-03-29, 16:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
У новому бюджеті Євросоюз скоротить виплати Польщі на мільярди євро – ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща отримає з нового бюджету Євросоюзу від кількох до кільканадцяти мільярдів євро менше.

Про це повідомляє "Польське радіо" із посиланням на урядовців та дипломатів, із якими вдалося поспілкуватися його кореспонденту.

Це лише попередня інформація, адже Єврокомісія опублікує новий проект бюджету на 2021-2027 роки наступного тижня.

У нинішньому бюджеті Польща є найбільшим бенефіціаром політики когезії ЄС і повинна отримати 78 мільярдів євро. Політика когезії спрямована на підтримку найменш розвинених держав Євросоюзу.

За даними джерел, сума коштів для Польщі може бути меншою від кількох до кільканадцяти мільярдів євро, відтак Польща може стати "чистим платником" ЄС – сплачувати до скарбниці блоку більше, ніж отримувати.

Очікується, що Єврокомісія у наступному бюджеті виділить на політику когезії на 8% менше коштів. При підрахунку виділення грошей комісія хоче брати до уваги не тільки національний дохід на душу населення, як це відбувається сьогодні.

Розмір дотацій може залежати від рівня безробіття, що може призвести до спрямування грошових потоків на південь Європи. Частина коштів з політики когезії може бути спрямована на боротьбу з міграцією, на політику безпеки і на оборону.

Цього тижня видання The Financial Times повідомило, що Брюссель у наступному бюджеті планує скоротити фінансування країн Східної і Центральної Європи на десятки мільярдів євро і перенаправити кошти в південні держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 612 | Додав: adminA | Теги: виплати Польщі, мільярди євро, новий бюджет, ЗМІ, Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]