Пт, 2024-03-29, 07:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
У Пакистані вбили заступника голови однієї з найбільших партій
Інші останні Новини світу
Віце-президент однієї з найбільших пакистанських партій - "Рух за справедливість" - Сінд Захра Хуссейн була вбита людьми, які намагалися її пограбувати. Про це повідомляє BBC Russian.

"Рух за справедливість" пов'язує смерть свого лідера з її політичною діяльністю. Поліція, однак, схиляється до того, що це був звичайний розбійний напад.

На жінку напали біля її будинку невідомі збройні люди на мотоциклі. Вони спробували вирвати в Хуссейн сумку, однак вона вчинила опір. Після цього нападники в неї вистрілили.

Хуссейн убили в ніч перед перевиборами в нижню палату парламенту у виборчому окрузі в Карачі.

Рух за справедливість популярний серед пакистанської освіченої молоді.

Об'єднаний національний рух, створений в 1984 році, представляв інтереси мухаджирів - мусульман, що говорять мовою урду, і переселилися в Пакистан з Індії після закінчення британського колоніального правління.

Він посідає четверте місце за кількістю депутатів у загальнонаціональному парламенті, але вже чверть століття є домінуючою політичною силою в Карачі, найбільшому промисловому й портовому місті країни.

Рух за справедливість звинувачує його в корумпованості, потуранні насильству на політичному й національному ґрунті й нездатності впоратися зі злочинністю.

На парламентських виборах 11 травня більшість мандатів від Карачі дісталися Об'єднаному національному руху. На думку однодумців убитої Зухри Хусейн, вони супроводжувалися фальсифікаціями й залякуванням виборців.

Президент Пакистану Асіф Зардарі різко засудив убивство. З метою гарантування безпеки влади вирішили скерувати військових на сорок із зайвим виборчих дільниць Карачі, де в неділю пройде переголосування.

Пакистан у суботу, 11 травня, вибирав парламент. Вибори мають історичний характер, тому що це перший випадок демократичної передачі влади в країні за останні 66 років.

За тиждень до виборів у країні був убитий спецпрокурор, що вів справу про вбивство екс-прем'єра Пакистану Беназір Бхутто. Син Бхутто на час виборів виїхав із країни.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 960 | Додав: admin | Теги: Пакистан, заступника голови, вбили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]