Сб, 2024-04-20, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:54
У ПАРЄ українська делегація ініціює дебати про мілітаризацію Азова
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українська делегація у ПАРЄ ініціює дебати про мілітаризацію Азова

Українська делегація наполягатиме, щоб на січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи були проведені спеціальні дебати щодо агресії Росії у Керченській протоці.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

“Сьогодні працюю на міграційному комітеті ПАРЄ в Парижі. Разом з Леонідом Ємцем плануємо по максимуму використати спілкування з колегами в кулуарах і перервах для донесення інформації про загострення ситуації в Азові і Керченській протоці.

Українська делегація наполягатиме, щоб на січневій сесії Асамблеї відбулися спеціальні дебати на тему мілітаризації Азова, повзучої анексії Азовського моря і Керченської протоки Росією, негайного звільнення військовополонених”, - написала вона.

Перший віце-спікер повідомила, що вже розпочався збір підписів на підтримку цієї ініціативи серед парламентаріїв інших країн.

Як відомо, прикордонні кораблі РФ 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: мілітаризація Азова, українська делегація, дебати, ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]