Чт, 2024-03-28, 14:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:16
У підриві мирного процесу Лондон звинувачує Ізраїль
Інші останні Новини світу Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг 22 січня звинуватив ізраїльське керівництво в підриві близькосхідного мирного процесу, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

За словами Хейга, продовження практики будівництва єврейських поселень на Західному березі не тільки зводить нанівець міжнародну підтримку Ізраїлю, а й спричиняє "потенційно катастрофічні" наслідки для врегулювання конфлікту. Міністр пояснив, що будівництво і розширення поселень робить все більш туманною перспективу реалізації міжнародно визнаної концепції "дві держави для двох народів".

Хейг також підкреслив, що 2013 рік має стати вирішальним для палестино-ізраїльського врегулювання, оскільки Ізраїль отримає новий уряд, а в США вже почався другий (заключний) президентський термін Барака Обами.

"Якщо ми не зуміємо досягти прогресу в цьому році, то всі почнуть розуміти, що розмежування Палестини та Ізраїлю стало неможливим", - додав британський міністр.

За його словами, левова частка часу його робочого візиту до Вашингтона наступного тижня буде присвячена саме перспективам врегулювання близькосхідного конфлікту на основі мирного процесу, який триває вже понад 20 років.

Ці заяви Хейг зробив на тлі виборів у Кнесет, які проходили в Ізраїлі 22 січня. За оцінками аналітиків, істотні шанси на хороший результат за підсумками цих виборів має партія "Єврейський дім", яка офіційно закликає відмовитися від принципу "дві держави для двох народів" і анексувати понад 60 відсотків території Західного берега.

Як очікується, ця партія сформує коаліційний уряд з правою партією "Лікуд" - передбачуваним переможцем виборів. Лідер "Лікуду" Біньямін Нетаніяху також дотримується жорсткої лінії стосовно палестинців, проте офіційно не відмовляє їм у праві на самостійну державу.

При цьому уряд Нетаніягу всі останні роки проводив політику активної забудови арабських земель єврейськими поселеннями, а за кілька місяців перед виборами навіть форсував будівництво.

Зазначимо, що Ізраїль і палестинські бойовики з руху ХАМАС 21 листопада 2012 року досягли угоди про припинення вогню, яка набрала чинності з вечора 21 листопада. Переговори проходили за посередництва Єгипту. 22 листопада повідомлялося, що бойовики ХАМАС продовжили ракетний обстріл південних територій Ізраїлю після встановлення перемир'я. 24 листопада палестинський представник в ООН звинуватив Ізраїль в порушенні перемир'я.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: лондон, Ізраїль, підриві мирного процесу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]