Чт, 2024-04-18, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
У полції розповіли про затримання "банди з Княжичів". ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У Києві затримано зловмисників, яких підозрюють у скоєнні серії нападів на елітні приватні будинки та офісні приміщення, у їхніх авто та у помешканнях проводять обшуки. Як повідомили у прес-службі Нацполіції, про це заявив т.в.о. голови Національної поліції України Вадим Троян.

За даними Трояна, у затриманих вилучено зброю, боєприпаси та спеціальне обладнання.

"Спільно із СБУ та ГПУ Національна поліція проводила розслідування діяльності злочинних груп, які займалася розбійними нападами та пограбуваннями населення, використовуючи форму правоохоронних органів. Спецоперація проводилася по всій країні. Раніше слідчі поліції Києва розпочали кримінальні провадження за фактами розбійних нападів, у рамках цих проваджень проводилися гласні і негласні слідчі дії щодо документування злочинної діяльності зловмисників", - повідомив Троян.

В результаті оперативної роботи було виявлено злочинну групу, яка діяла на теренах Києва та Київської області.

"До складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої. Вранці 4 грудня у Деснянському районі на в’їзді у Київ оперативники впіймали банду, коли вони із с.Княжичі Броварського району мікроавтобусом Mercedes Vito приїхали до двох завчасно підготовлених автомобілів Toyota Land Cruiser 200 чорного кольору", - зазначив Троян.

Троє із затриманих – мешканці Києва та області, ще один – зі Львівщини.

Правоохоронці проводять слідчі дії, зокрема й обшуки за адресами їхнього проживання. Серед іншого вилучено автоматичну зброю, гранати РГД та Ф-1, запали, підствольні гранати, тротилові шашки.

У транспортних засобах виявлено арсенал зброї (зокрема два пістолети "Глок", пістолет Макарова із глушником), боєприпаси, у тому числі гранати, спеціальне тактичне обладнання (рації, пристрої для заглушення радіосигналів) та інші речові докази, які вказують на їхню протиправну діяльність.

Кримінальні провадження розслідуються за ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо додаткової правової кваліфікації їхніх дій.

Як повідомляє прес-служба президента України, на оперативній нараді Петра Порошенка з представниками силових відомств Вадим Троян повідомив, що в рамках виконання доручення президента України спільно із СБУ та Генеральною прокуратурою Національна поліція проводила розслідування діяльності злочинних груп, які займалася розбійними нападами та пограбуваннями населення під прикриттям правоохоронних органів.

Спецоперація проводилася по всій країні. В результаті оперативної роботи була виявлена злочинна група, яка діяла на теренах Києва та Київської області. До складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої та особи, які працювали або мають стосунок до правоохоронних органів.

Вадим Троян повідомив про затримання усіх бандитів та доповів деталі операції, продемонстрував матеріали щодо наявних речових доказів злочинної діяльності групи, а також представив хронологію подій цієї трагічної ночі.

В нараді також взяли участь перший заступник голови СБУ Віталій Маліков та перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук.

Як відомо, вночі проти 4 грудня в Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 правоохоронців під час спецоперації із затримання групи озброєних зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. Розслідування перестрілки, внаслідок якої загинули силовики, проводитиме прокуратура.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні, передбаченому п.1 ч.2 ст.115 (вбивство) КК України.

У Нацполіції вже почали внутрішнє розслідування трагедії.

Пізніше керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції назвали імена загиблих і висловили співчуття рідним і близьким поліцейських.

Петро Порошенко заявив, що винних у перестрілці в Княжичах має бути покарано. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 800 | Додав: adminA | Теги: полція, затримання банди з Княжичів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]