Чт, 2024-04-25, 00:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
У Польщі арештований шпигун РФ збирав дані щодо "Північного потоку-2"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Арештований у Польщі шпигун РФ збирав дані щодо "Північного потоку-2"

Екс-співробітник Міністерства економіки Польщі, арештований за звинуваченням у співпраці з військовою розвідкою Росії, передавав російським спецслужбам інформацію про плани польського уряду щодо газопроводу "Північний потік-2" та про важливі для Польщі інвестиційні проекти.

Про це пише WNP.

У рамках шпигунської діяльності обвинувачений передавав інформацію, якою володів завдяки своїй роботі в одному з департаментів Міністерства економіки. Після організаційних змін працював у Міністерстві енергії.

Як повідомив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин на основі матеріалів Агентства внутрішньої безпеки, Марек В. у межах своїх чиновницьких обов’язків працював над стратегічними для польської енергетичної інфраструктури проектами та здобуттям фінансування ЄС на потреби диверсифікації постачання газу з Росії.

За повідомленнями ЗМІ, затриманий підтримував контакт з двома офіцерами російської розвідки, що працювали під прикритттям посольства у Варшаві. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: Північний поток-2, Польща, дані, шпигун РФ, арешт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]