Чт, 2024-04-25, 21:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
У Польщі сьогодні відбуваються місцеві вибори
Інші останні Новини Європейського Союзу

Другий тур виборів війтів та мерів міст відбудеться 30 листопада
Сьогодні поляки обирають близько 47 тис депутатів на рівні гмін – найменших адміністративно-територіальних одиниць Польщі, повітів та сеймиків воєводств, а також близько 2,5 тисячі війтів та мерів міст.
Про це повідомляє "Укрінформ".

Президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що місцеві вибори є дуже важливими, адже польські місцеві органи влади витрачають майже стільки ж коштів, скільки центральна влада.

"Вони також вирішуватимуть, як витратити кількадесят мільярдів євро з фондів ЄС, призначених для Польщі", - заявив він та закликав громадян прийти на виборчі дільниці.

За словами голови державної виборчої комісії РП Стефана Яворського, перші часткові неофіційні результати виборів оголосять завтра о 3:15 (за київським часом).

Другий тур виборів війтів та мерів міст відбудеться 30 листопада.

ЧИТАЙТЕ: Трагедія, про яку забули

Як повідомляв iPress.ua, 215 осіб, які брали участь у альтернативному до "президентського" Марші Незалежності в столиці Польщі, заарештовані.

Нагадаємо, за час заворушень під час відзначення Дня незалежності Польщі поранені щонайменше два правоохоронці. Щонайменше одного пораненого протестувальника відправили до лікарні.

Організований осередком націоналістів та ультраправих, марш зібрав кількадесят тисяч осіб, які проводять свою акцію під гаслом "Армія патріотів". Вони пояснюють, що марш є не лише на честь свята Незалежності, а й в знак протесту.

Вдень десятки тисяч поляків рушили до центру міста. Серед них було багато футбольних фанатів із закритими хустинками обличчями. Вони тримали в руках національну символіку Польщі та символіку футбольних клубів, палили фаєри і кидали петарди.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: місцеві вибори, Польщі сьогодні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]