Чт, 2024-04-25, 03:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:55
У Польщі визнали тяжке забруднення повітря - "чорна цятка на карті Європи"
Інші останні Новини Європейського Союзу

"Чорна цятка на карті Європи": у Польщі визнали тяжке забруднення повітря

Польща є чорною цяткою на мапі Європи у питанні забруднення повітря.

Про це заявив голова Верховної палати контролю (NIK) Польщі Кшиштоф Квятковський, передає "Польське радіо".

"У Польщі насправді немає чистих місць. Є такі, де перевищення норм забруднення трапляється не так часто і воно є меншим", - сказав Квятковський.

Він зазначив, що ситуація на тлі Європейського Союзу не поліпшилася від попереднього контролю в 2014 році.

Голова NIK підкреслив, що найгірша ситуація - на півдні Польщі. Якість повітря найліпша у північному поясі, натомість у центрі вона є різною.

"Різне забруднення не означає, що немає проблем зі збереженням дозволених рівнів, просто перевищення трапляється не так часто", - пояснив чиновник.

На його переконання, робота над поліпшенням ситуації має бути загальною, а не обмежуватися на конкретних областях. "Забруднення не знають адміністративних кордонів, вони рухаються", - сказав Квятковський. У зв’язку з цим, за його словами, певні заходи треба вводити на національному рівні, наприклад щодо норм якості палива.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у містах Польщі найбрудніше повітря в Європі. У лютому Польщу огорнув сильний смог.

Європейська комісія подала до Європейського суду позови проти шести країн через недотримання стандартів якості повітря ЄС. Польщу закликали знизити рівень викидів діоксиду вуглецю, а також частинок РМ2,5 і PM10 у повітря.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 878 | Додав: adminA | Теги: забруднення повітря, чорна цятка на карті Європи, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]