Чт, 2024-03-28, 11:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
У Порошенка закликають до блокади окупованого Донбасу
Інші останні Надзвичайні новини

Практику блокади окупованих територій Луганської області має бути поширено на частину непідконтрольної Україні Донецької області. Про це заявив керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко з трибуни парламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"Президент України вважає, що ракова пухлина підлягає блокаді. Практика голови Луганської військово-цивільної адміністрації пана Москаля, який заборонив будь-яке пересування транспорту з окупованої території, визнана правильною, її треба поширити і на територію Донецької області", - заявив Луценко.

У зв'язку з цим політик назвав стратегічні кроки, які українська влада повинна зробити для прискорення реінтеграції окупованих територій.

За словами Луценка, в першу чергу потрібно зміцнити лінію розмежування і встановити економічну блокаду окупованих територій.

"Логіка проста: або РФ виводить терористичні групи і дає можливість Україні встановити контроль над державним кордоном, або ми тимчасово тримаємо блокаду на внутрішній лінії зіткнення", - пояснив Луценко.

Крім того, за його словами, необхідно створити зону пріоритетного економічного розвитку на звільнених територіях, у Харківській та Одеській областях.

"Середній клас повинен покинути окуповані території, отримати в Україні кредитування для створення робочих місць", - підкреслив Луценко.

При цьому він зазначив, що військово-цивільні адміністрації повинні отримати кошти для відновлення інфраструктури та будівництва нового житла для біженців.

На думку Луценка, необхідно розгорнути ефективну проукраїнську пропагандистську кампанію в мас-медіа, соцмережах в Україні і в світі.

"Над цими завданнями повинен працювати і парламент, і уряд на цьому й наступному тижні", - заявив він.

Раніше повідомлялося, що керівництво Донецької обласної військово-цивільної адміністрації має намір ініціювати перетин лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції за цивільними паспортами, скасувавши спецперепустки.

Натомість керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився посилити контроль над лінією розмежування і заборонив проїзд особам, що пред'являють в пунктах пропуску "паспорти" або іншу "документацію" терористичних анклавів "ЛНР" і "ДНР".

Москаль погрожує закрити останній пункт пропуску на окуповану Луганщину, якщо бойовики не припинять обстрілів

Якщо бойовики продовжать обстріли, останній пункт пропуску на окуповані території в Луганській області буде закрито. Про це повідомив керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті.

"Вчора (1.06) ввечері бойовики з боку окупованої Михайлівки продовжували обстріл крайнього українського блокпосту, розташованого в с. Родина (входить до міста Золоте). Вогонь вівся з 20.30 до 00.30 з кулеметів, автоматичних гранатометів і протитанкової рушниці Симонова (ПТРС)", - пише він.

Поранених і загиблих немає.

Москаль нагадує, саме в цій точці знаходиться єдиний пункт пропуску на окуповану територію. Тут немає ніяких стратегічних військових об'єктів, зате в обох напрямках постійно рухаються пішоходи, велосипедисти, а також транспорт міжнародних гуманітарних організацій.

"Бойовики це прекрасно знають, і все одно продовжують стріляти", - заявив Москаль.

За його інформацією, за минулий тиждень на цьому блокпосту були поранені четверо наших бійців, ще один військовий отримав смертельні поранення і помер у лікарні.

"Я попереджаю через засоби масової інформації тих, хто стоїть зі зброєю на окупованій стороні, - якщо обстріли не припиняться, цей єдиний пункт пропуску в так звану "ЛНР" найближчим часом буде закритий", - підкреслив керівник області.

Нагадаємо, 31 травня та 1 червня бойовики обстріляли блокпости Збройних сил України в Батьківщині, Катеринівці, а також місто Щастя в Луганській області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: Порошенка закликають, блокади окупованого Донбасу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]