Пт, 2024-03-29, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
У пошуках пальмової олії: росіяни шукають небезпечний сир у Пирятині
Інші останні Економічні новини

Росспоживнагляд сьогодні відряджає в Україну нову групу експертів для інспектування підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.

"Наші фахівці у вівторок (10 квітня) вирушають в Україну", - сказав керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

Онищенко раніше сказав, що наступна інспекція Росспоживнагляду планує приїхати в Україну, зокрема, на Пирятинський завод. "Якщо все буде добре і не буде серйозних зауважень, значить, він піде на відкриття (для поставок сирної продукції в РФ)", - цитує його "Інтерфакс".

Нагадаємо, 3 квітня Онищенко відвідав Київ і після переговорів з керівництвом українських відомств заявив, що українську "сирну проблему" буде розв'язано після виконання російських вимог.

"Ми виставили свої вимоги. З ними (в Україні) погодилися. По мірі того, як швидко вони будуть вирішуватися, вирішуватиметься і питання доступу (українського сиру) на російський ринок", - сказав Онищенко.

Наприкінці березня інспекція Росспоживнагляду була на українському підприємстві "Гадячсир" і знайшла порушення. "Виробництво сиру, що поставляється на територію РФ, проводиться з порушеннями технологічного процесу на ділянках його дозрівання, упаковки, а також доставки компонентів для його виробництва", - йшлося в повідомленні Росспоживнагляду.

"Технологічні параметри виробництва сиру не відповідають вимогам російського законодавства", - заявили в Росспоживнагляді.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона наклала заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

"Всього на території Росії припинено реалізацію 32 тонн сиру", - повідомив голова Росспоживнагляду в березні. За його словами, ще понад 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.

7 лютого Онищенко сказав, що Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.

3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарної перевірки низки українських підприємств, що поставляли сирну продукцію в РФ. Росспоживнагляд повідомив українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1004 | Додав: adminA | Теги: росіяни, Пирятині, сир | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]