Сб, 2024-04-20, 01:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
У пошуку нових господарів черепаха, яка жила за часів Першої світової війни
Інші останні Новини світу
Останній живий свідок розгрому сил Антанти в битві при Галліполі в 1915 році черепаха Блейк шукає нових господарів, повідомляє російська служба BBC.

Нинішня власниця черепахи Маріон Скіннер стала занадто літньою, щоб самостійно доглядати за вихованцем.

Блейк опинився в Британії, промандрувавши залишок війни в солдатському мішку. Його перший господар помер багато років тому, після чого рептилія опинилася в будинку місіс Скіннер.

За словами зоологів, вік Блейка складає більше сотні років. Однак незважаючи на вік, рептилія може похвалитися міцним здоров'ям. В минулому році Блейк навіть спілкувався з самкою.

Як повідомлялося, в 2012 році з терен Землі повністю зник біологічний рід галапагоських або слонових черепах. 24 червня помер останній у світі самець Абінгдонської слонової черепахи, його звали Джордж і йому було 100 років.

Довідка

Битва при Галліполі в Туреччині відбулась 7 серпня 1915 року. Місто мало стратегічне значення при спробі збройних сил Антанти встановити контроль над протоками Дарданелли і Босфор. Операція союзницьких сил закінчилася поразкою і багатотисячними втратами.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: черепаха, Першої світової війни, нових господарів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]