Пт, 2024-03-29, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
У потягах у Нідерландах запровадять гендерно нейтральне звертання
Інші останні Новини Європейського Союзу

Компанія Nederlandse Spoorwegen, яка є основним оператором залізниці Нідерландів, до кінця року запровадить у потягах гендерно нейтральне звертання.

Про це повідомляє The Times.

Так, замість традиційного звертання "dames en heren" (пані та панове) буде використовуватися фраза "beste reizigers" (шановні мандрівники).

За словами директора Nederlandse Spoorwegen Рогіра ван Бокстела, такі зміни вже давно назріли.

"Це невелика зміна, але логічна. Персонал наших потягів хоче, щоб всі відчували себе бажаними у нас. До того ж звертання "пані та панове" у наші дні вже дещо формальне" - пояснив він.

У компанії також зазначають, що нова форма звертання є значно коротшою за пропонований варіант "шановні пані та панове, хлопчики і дівчатка, ЛГБТК і всі ті, хто має квиток".

Водночас зміни сподобалися не всім. Лідер ультраправих популістів Герт Вілдерс розлютився, коли дізнався про нововведення.

"Nederlandse Spoorwegen зовсім втратили зв’язок з реальністю. Краще б дбали, щоб потяги приходили вчасно, а не думали про гендерну нейтральність. Божевілля", - заявив Вілдерс.

Нагадаємо, раніше на гендерно нейтральне звертання "леді та джентльмени" вирішили замінити у метро Лондона.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 618 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, гендерно нейтральне звертання, потяги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]