Чт, 2024-04-25, 08:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
У президента непокояться достроковими парламентськими виборами
Інші останні Політичні новини

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко не вірить, що нинішній склад парламенту відпрацює увесь передбачений законом термін своєї каденції, проте переконаний у тому, що наступного року Верховна Рада має продемонструвати плідну роботу. Як повідомили у прес-центрі "БПП "Солідарність", про це він сказав в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер".

"Ми готові виграти дострокові президентські вибори. Ми готові виграти і парламентські вибори. Останні місцеві вибори показали, що БПП виграла у двох третинах областей. Але ціна цього питання – більш як мільярд гривень і півроку чергової політичної тріскотні замість роботи", - зазначає Луценко.

На його переконання, цей склад парламенту має відпрацювати витрачені на нього народні кошти.

Також Луценко звернув увагу на те, що на місцевих виборах виборці не доручили жодній політичній силі всієї повноти влади.

"Виборець своїм голосуванням підтримав усі політичні сили, які мають на меті Україну в Європі. Ми нікому не даємо більшості, сказав виборець, але ви працюйте і домовляйтеся, тому що в більшості рад саме ваша більшість. І тим більше - домовляйтеся в Києві", - наголосив політик.

Саме тому, на думку Луценка, "кожен член коаліції має припинити балачки про те, хто з нас кращий, кому дострокові вибори принесуть більше користі".

А заяви про можливий вихід з коаліції певних партій Луценко назвав хлоп’яцтвом.

Раніше віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко наголосив сьогодні, що українці повинні активніше вимагати від нардепів виконання пунктів коаліційної угоди. За його словами, громадяни сьогодні мають працювати саме з тими народними депутатами, яких вони обирали і вимагати від них, щоб вони виконували свої зобов’язання щодо коаліційної угоди.

Луценко пояснив долю законів про арешт та конфіскацію

Проекти законів про арешт та конфіскацію майна будуть направлені на повторне друге читання та мають бути підтримані парламентом у вівторок, 10 листопада. Про це в ефірі "Подробностей недели" на телеканалі "Інтер" заявив голова фракції БПП Юрій Луценко, коментуючи неприйняття Закону "про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні".

"...Наприклад, у Карпатах стоїть готель (а майже всі вони мають проблеми із відведенням землі), приходить поліція, арешт, і через два роки, коли людина доведе, що це його готель і все законно, від готелю залишаються ріжки та ніжки", - пояснив Луценко на прикладі дію пропонованого закону.

Луценко також зауважив, що перед внесенням законопроекту на голосування "відбулося кілька нарад, на яких було внесено чимало поправок, які виправляли неякісний текст, поданий Мін'юстом, але вони досягли критичного рівня".

"Ми прийняли рішення відправити закон на повторне читання, і вже у понеділок на нараді голів фракцій у спікера наголосимо на необхідності прийняття цих законів у вівторок як крайній термін", - заявив Луценко.

"9 листопада працюватимуть два профільні комітети, аби виправити всі помилки, закладені непрофесійними авторами закону", - додав він.

Також Луценко висловив сподівання, що коаліція збере голоси для прийняття цих законів у цілому.

Як відомо, активісти і Мін’юст заявляли, що 5 листопада нардепи з подачі комітету Кожем’якіна можуть ухвалити законопроекти, які допоможуть Віктору Януковичу та його поплічникам законно вивести з-під арешту своє майно, арештоване в Україні.

У проекті одного з законів, зокрема, пропонується скасувати норму, згідно з якою директор НАБУ у невідкладних випадках і виключно з метою збереження речових доказів має право накласти попередній арешт терміном до 48 годин на майно або кошти на рахунках фізичних або юридичних осіб у фінансових установах. Після цього прокурор протягом перших 24 годин повинен звернутися до судді з клопотанням про арешт майна (стаття 6 чинного закону).

У "Батьківщині" після невдалого голосування заявили: "фракція вважає, що спроби зараз торпедувати ухвалення таких законів через поправки, які були не врегульовані на засіданні профільних комітетів, – спроба зірвати в цілому режим нашого приєднання до безвізового порядку, на якому наполягає Європейська комісія і Євросоюз".

Тимошенко: поки в Україні війна, "Батьківщина" з коаліції виходити не буде

"Батьківщина" не планує виходити зі складу парламентської коаліції, оскільки "в Україні йде війна". Про це в ефірі "Подробностей недели" на телеканалі "Інтер" заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

"Ми відповідальна політична сила. Хочу зупинити усі провокативні розмови про те, що "Батьківщина" вийде з коаліції. Поки в Україні війна на східних кордонах, "Батьківщина" нікуди з коаліції виходити не буде", – заявила вона.

Також Тимошенко запевнила, що 10 листопада фракція "обов’язково голосуватиме за євроінтеграційні закони".

Також "Батьківщина", мовляв, домагатиметься ухвалення двох проектів постанов, внесених жінками парламенту, - щодо звернення до генпрокурора з проханням внести подання на зняття депутатської недоторканності з представника "Народного фронту" Андрія Тетерука та звернення до нього щодо добровільного складання депутатського мандату через поведінку, "несумісну зі званням народного депутата".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: дострокові парламентські вибори, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]