Пт, 2024-04-19, 11:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:15
У президента попередили про ризики неухвалення Держбюджету-2016. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Відмова прийняти запропонований урядом проект Держбюджету на 2016 рік може обернутися ризиком замороження співпраці з МВФ та початком політичної кризи. Про це в ефірі "5-го каналу" заявив заступник глави Адміністрації Президента України Олександр Данилюк.

"Наслідки (неприйняття бюджету – ред.) досить серйозні. Ну, наприклад, про продовження співпраці з МВФ на деякий час нам прийдеться забути", - зазначив Данилюк.

За словами заступника голови АПУ, ще одним ризиком, у разі провалу запропонованого урядом проекту держбюджету на 2016 рік, може стати політична криза.

"Друге - це взагалі дисбаланс у країні, тому що є уряд, є документ, який він розробив. Якщо його не приймає Верховна Рада, то постає питання, чи є довіра до уряду? Це дуже серйозне питання. Будь-які конфлікти розбалансовують парламент. Тому я все ж таки сподіваюся, що буде якась відповідальна позиція - і прем'єр, і міністр фінансів, і всі міністри, вони проведуть продуктивну роботу з парламентом і у нас буде до кінця цього року бюджет, ну і, звичайно, Податковий кодекс", - наголосив він.

У свою чергу фракція "Батьківщина" не буде голосувати за проект державного бюджету та податкового кодексу на 2016 рік. Про це в прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV заявила народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Олександра Кужель.

"100% фракція не буде голосувати за цей податковий кодекс Міністерства фінансів і за цей бюджет, який ми вважаємо антинародним", - сказала вона.

За її твердженням, у бюджеті нібито більше не передбачаються виплати одиноким матерям і одиноким усиновлювачам у вигляді мінімальних 30% прожиткового мінімуму.

Як повідомлялося, 11 грудня уряд вніс проекти Податкового кодексу і держбюджету на 2016 рік, і президент закликав Верховну Раду невідкладно їх розглянути.

Спікер парламенту Володимир Гройсман на 17 грудня скликає позачергове засідання.

"На четвер скликаю позачергове засідання Верховної Ради. Цієї п'ятниці, як тільки бюджет і пов'язані з ним законопроекти були подані урядом до Верховної Ради, я дав доручення профільним комітетам розглянути їх і підготувати попередні висновки", - написав Гройсман.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: ризики неухвалення Держбюджету-2016, президент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]