Чт, 2024-03-28, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
У прямому ефірі страйкуючі журналісти ТВі висунули свої вимоги. ВІДЕО
Інші останні Телевізійні новини
Комітет професійної спілки "Журналістів телеканалу ТВі" вимагає розірвати трудовий договір з керівником ТОВ Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт" Артемом Шевченком та керівником ТОВ "Інтерпрофіт" Олегом Радченком. Відповідна заява була оприлюднена в прямому ефірі ТВі 24 квітня ведучим Мустафою Найємом.

Вони, згідно з заявою журналістів, "допустили порушення законодавства про працю та порушення професійних прав журналістів", а саме: перешкоджали журналістам виконувати свої професійні обов'язки, шляхом скасування виходу в ефір 23 квітня 2013 року; вимогами непоширення інформації, замовчування суспільно необхідної інформації про події на каналі".

Окрім того, згідно із заявою, Шевченко та Радченко "наклали заборону на висвітлення окремих тем, показ окремих осіб або поширення інформації про них; перешкоджали гостям, запрошеним журналістами на програми, увійти для участі в програмах; грубо порушували трудове законодавство щодо Наталії Катеринчук; не мотивовано припинили вихід програми "Проти ночі з Павлом Шереметом".

Комітет профспілки ТВі також вимагає призначити в.о. керівників ТОВ Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт" та ТОВ "Інтерпрофіт", до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу судовими інстанціями, лише за погодженням з первинною профспілковою організацією професійною спілкою "Журналістів телеканалу ТВі".

Окрім того, вони вимагають "оприлюднити прозору структуру власності юридичних осіб, які є власниками каналу ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара".

Також журналісти просять оголосити склад та терміново провести збори редакційної ради каналу, збільшити повноваження редакційної ради щодо формування редакційної політики та вирішення внутрішньо редакційних спорів.

Профспілка також вимагає "не змінювати сітку мовлення каналу та не втручатися у професійну діяльність журналістів, забезпечивши вихід в ефір усіх програм станом на 22 квітня 2013 року".

Окрім того в заяві журналісти просять "не проводити за ініціативою власника звільнень журналістів та технічних працівників, які були задіяні у виробництві програм на каналі станом на 22 квітня 2013 року, не розривати чинні угоди і договори з виробниками контенту каналу ТВі, які діяли станом на 22 квітня 2013 року", а також "не застосовувати санкцій до учасників страйку ані у вигляді припинення трудових договорів, ані у вигляді припинення договірних відносин".

Довідка

23 квітня прес-служба ТВі повідомила, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. Новим інвестором каналу став бізнесмен Олександр Альтман.

У цей же день ввечері на сайті держпідприємства "Інформаційно-ресурсний центр" з'явилася інформація, що Шевченко внесений до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як керівник ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"(Київ), яке здійснює супутникове мовлення ( телебачення) під логотипом "ТВі".

Тим часом, власник ТВі Костянтин Кагаловський заявляє про рейдерське захоплення телеканалу і стверджує, що не підписував ніякі папери про продаж телеканалу, документи підроблені.

"Канал я не продав і продавати не збирався", - сказав Кагаловський на прес-конференції у вівторок.

Він підкреслив, що має намір протягом доби розібратися з ситуацією: "Законним чином ми це питання вирішимо протягом 24 годин від того, як ми з вами тут зібралися". Відсторонена генеральний директор ТВі Катеринчук звернулася в міліцію із заявою про рейдерське захоплення телеканалу. Крім того, вона заявила, що у зв'язку з рейдерським захопленням телеканалу у вівторок, 23 квітня, ніякі передачі в ефірі ТВі виходити не будуть. Тим часом, колектив каналу ТВі оголосив страйк до вирішення конфлікту між власниками телеканалу.

ТВі тривалий час був об'єктом конфлікту в українських і закордонних судах між компаніями, пов'язаними з бізнесменами Кагаловським і Володимиром Гусинським. Останній намагався повернути контроль над каналом або вкладені інвестиції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1096 | Додав: adminA | Теги: відео, страйкуючі журналісти ТВі, прямий ефір, свої вимоги | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]