Сб, 2024-04-20, 00:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:23
У Раді витає дух саморозпуску. Спікер підстав не бачить
Інші останні Політичні новини

Народні депутати з фракції "Опозиційний блок" готові скласти свої мандати, щоб розпустити Верховну Раду України й ініціювати перевибори парламенту, заявив лідер парламентської фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми наполягаємо на тому, що парламент повинен працювати. Або давайте будемо чесними перед виборцями: цей парламент не відбувся. Давайте саморозпускатися, і нехай люди обирають парламент такий, який їм потрібен, щоб вони відчували, що він про них піклується. Позиція нашої фракції - ми готові здати 43 мандати, нам треба ще 80 "з копійками", щоб цей парламент перестав існувати, і люди обрали новий склад Ради", - сказав Бойко під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій ради в понеділок у Києві.

Він також зазначив, що перед тим, як саморозпуститися, Верховна Рада повинна прийняти новий закон про вибори.

Бойко зазначив, що довибори до Верховної Ради, які 17 липня пройдуть на 7 виборчих кругах, свідчать про те, що йде масова купівля голосів виборців, "масовий підкуп і відкритий прояв насильства".

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що дострокові президентсько-парламентські вибори в Україні призведуть до катастрофи. А лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк вважає, що влада має намір восени провести дострокові парламентські вибори.

Парубій не бачить підстав для розпуску ВР

Голова Верховної Ради Андрій Парубій не бачить підстав для розпуску парламенту і вважає подібний сценарій нав’язаним ззовні. Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради, коментуючи заяву лідера фракції "Опозиційний блок" Юрія Бойка, передає УНІАН.

Парубій переконує, що парламент працює, ухвалюються важливі рішення, зокрема, минулого тижня "прийняли надважливі для суспільства закони", серед яких щодо амністії та про сили спецоперацій.

Також, за словами спікера, були ухвалені закони для продовження співпраці з МВФ та розблокування роботи Ради Нацбанку.

Парубій вважає, що парламент України перейшов до "професійного обговорення законопроектів, і це тільки плюс українському парламентаризму".

На думку голови ВР, після "історичних рішень парламенту" щодо боротьби з корупцією, посилення української армії "активізувалася розмова про дочасні вибори".

"Мені видається, що комусь, власне, такий парламент, який здатний захищати країну, який здатний боротися з корупцією, вже не цікавий. Комусь хочеться якнайскорішого розпуску цього парламенту", - наголосив Парубій.

Він вважає, що тема дочасних виборів спрямована на те, щоб "зупинити країну на шляху реформ, щоб зупинити країну під час війни".

Звертаючись до Бойка: голова ВР наголосив: "Мені видається, пане Юрію, що це не український сценарій. Це сценарій, який намагаються ззовні накинути Україні".

У відповідь на слова Бойка про те, що робота парламенту вже давно зупинена, Парубій сказав: "Вона зупинена у мріях Путіна".

ВР має невідкладно ухвалити закон про збільшення видатків на проміжні виборів у 7 округах - Князевич

Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, народний депутат від "БПП" Руслан Князевич заявляє про необхідність невідкладного ухвалення закону про збільшення видатків на проміжні виборів народних депутатів у 7 округах, які мають відбутися 17 липня.

Про це він сказав під час Погоджувальної ради парламенту, повідомили у прес-службі "Блоку Петра Порошенка".

"На цьому сесійному тижні важливо підтримати законопроект № 4865 про збільшення видатків для проведення проміжних виборів народних депутатів, які мають відбутися 17 липня. В цьогорічному проекті бюджету передбачені видатки з розрахунку на три округи, але життя внесло свої корективи і вибори відбудуться в 7 округах. Таким чином, на 4 округи не вистачає фінансування. А це досить серйозна загроза - йде мова про друкування бюлетенів, протоколів, про забезпечення заходів безпеки, про затрати членів комісій, тощо", - наголосив депутат.

"Оскільки до виборів залишилося 5 днів, є величезне прохання з рубрики про включення до порядку денного перенести це питання на завтра в рубрику для включення в порядок денний та прийняття рішення. Це питання не дискусійне, воно погоджено і урядом, і профільним бюджетним комітетом, і представниками усіх фракцій", - додав Князевич.

"Є потенційна підтримка народних депутатів щодо прийняття цього документа, отже, його можна розглядати завтра першочергово. В зворотному випадку, ми ставимо під загрозу проведення проміжних виборів і цілої низки інших виборів, а саме: перших виборів в об'єднаних громадах, які одночасно мають бути проведені в той же час, що і проміжні вибори народних депутатів України. Тому завтра його треба проголосувати. Також важливо, аби цей законопроект вже завтра потрапив на підпис президенту", - наголосив народний депутат.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: рада, спікер підстав не бачить, дух саморозпуску | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]