Пт, 2024-04-19, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
У Раді задумали оновити Кабмін і коаліційну угоду
Інші останні Політичні новини

Рішення про відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка буде прийматися після звіту уряду у Верховній Раді 11 грудня. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" сказав голова парламенту Володимир Гройсман, передає ТСН.

"Прийде 11 число - ми почуємо прем'єр-міністра, ми почуємо звіт про те, що зроблено, ми почуємо його погляди наперед, програму, яку треба оновити, і тоді я прийму рішення", - сказав він.

Гройсман зазначив, що в нього немає сумніву у тому, що оновлення уряду має відбутися.

"Але це має бути системна робота, не від того, кого поміняти і кого поставити, а від того, що ми будемо робити. І робити операційний план, і звіт має бути не один раз на рік, а хоча би раз на місяць треба робити невеликий операційний звіт, щоб люди бачили, що відбувається, які закони приймаються, як вони мають бути зреалізовані", - зазначив голова Верховної Ради.

Раніше народний депутат України Олег Барна (фракція партії "Блок Петра Порошенка") заявив, що розпочато збір підписів під проектом постанови щодо висловлення недовіри Кабінету міністрів України на чолі з Арсенієм Яценюком.

Гройсман: коаліційна угода має бути оновлено

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман виступає за оновлення та актуалізацію коаліційної угоди.

"Я думаю, що коаліційна угода не вимірюється планом на один рік. З іншого боку, я вважаю, що відставання є неприпустимим. Тому, вважаю ..., що ми повинні оновити коаліційну угоду ... Тепер повинна бути актуалізація ... Як будь-який стратегічний документ, він є "живим" і повинен бути оновлений і скорегований", - сказав він.

У той же час Гройсман підкреслив, що на базі коаліційної угоди був створений план законодавчого забезпечення реформ, і за цим планом багато законів прийняті Радою.

Раніше в жовтні Президент Петро Порошенко оцінив рівень виконання коаліційної угоди фракціями Ради в 30% і назвав його незадовільним.

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків в липні висловив думку про доцільність перегляду термінів виконання окремих положень коаліційної угоди.

Голова Верховної Ради розповів, що буде з Мартиненком, якщо доведуть його провину

Народного депутата і глави енергетичного комітету Ради Миколи Мартиненка спіткає доля Мосійчука , якщо його провина в отриманні хабара буде доведена, заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

"Я буду діяти так само, як до кожного депутата, у тому числі Мосійчука. Буде подання - парламент добросовісно виконає свою роботу. Якщо він винен, він має нести за це покарання. А далі - питання за слідством правоохоронної системи, яка, на привеликий жаль, в Україні поки що є слабкою", - зазначив спікер.

Раніше журналісти швейцарської газети SonntagsZeitung з'ясували, що Мартиненко підозрюється в отриманні хабара в розмірі 30 мільйонів франків, які були заблоковані на рахунках в банку Hottinger в Швейцарії. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: рада, Кабмін, оновлення, коаліційна угода | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]