Сб, 2024-04-20, 12:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
У Раді замінять систему голосування і облаштують дитячу кімнату
Інші останні Політичні новини

 Сесійний зал і систему голосування буде змінено на більш сучасні. Про це 30 вересня журналістам заявив спікер парламенту Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба парламенту.

"Нинішня система голосування є достатньо застарілою, і зараз ми працюємо над тим, щоб підтримати її належне функціонування. В подальшому ми плануємо впровадити нову систему, в тому числі з відбитками пальців, аби депутати могли голосувати максимально персонально. Але це потребуватиме великих фінансових ресурсів. Ми зараз шукаємо рішення, і ми його презентуємо, коли рішення буде знайдено. Це має бути надійна і захищена від будь-яких втручань система", – заявив Гройсман.

Він зазначив, що чинна система для голосування працює вже 13 років, хоча термін її експлуатації – 10 років. Проте для зміни системи також необхідно перебудувати сесійний зал.

"Для того щоб змінити систему на сучасну, треба перебудувати весь зал голосування", – додав Гройсман.

Він також повідомив, що "готується нова версія веб-порталу Верховної Ради України, де будуть систематизовані всі дані щодо роботи парламенту, в тому числі на базі порталу можуть бути створені якісні різнопланові сервіси для громадян України".

За словами спікера, на реалізацію першого комплексу заходів "піде приблизно 6 місяців, але вже протягом цих 6 місяців ми будемо бачити нові сервіси".

Гройсман подякував журналістам за якісну роботу з контролю за процедурою голосування в залі засідань.

Також спікер розповів, що у Раді облаштовують дитячу кімнату.

"Український парламент має бути сучасним, відкритим та прозорим", - сказав Гройсман, запросивши журналістів ознайомитись із новинкою в одній із будівель - дитячою кімнатою для дітей відвідувачів і працівників парламенту.

У приміщенні вже ведуться роботи з підготовки до відкриття дитячої кімнати. Гройсман повідомив, що дитячу кімнату планується відкрити уже 26 жовтня і що вона розрахована на перебування 10-15 дітей одночасно.

Раніше президент Петро Порошенко у відповідь на петицію громадян звернувся до Гройсмана з проханням зайнятися впровадженням системи для голосування, яка унеможливить "кнопкодавство".

Зазначимо, на початку вересня у Київраді запрацювала обладнана сенсорною кнопкою система "Рада 4", яка має забезпечити персональне голосування. Про запровадження такої системи у Верховній Раді розмови точаться вже щонайменше десять років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 807 | Додав: admin | Теги: Кімната, голосування, рада, система, Дитяча | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]