Пт, 2024-03-29, 09:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
У радіоефірі для українських пісень пропонують запровадити квоти
Інші останні Культурні новини

У Верховній Раді України зареєстровано законопроект про квоти для української пісні в ефірі музичних радіостанцій, повідомив віце-прем'єр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко.

"Законопроект про квоти для української пісні в ефірі музичних радіостанцій зареєстровано у ВР", - написав Кириленко на своїй сторінці в Twitter в п'ятницю, 29 січня.

Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, відповідний законопроект "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення"(щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)" (№3822в) зареєстровано 27 січня 2016 року.

Авторами проекту закону виступили народні депутати Олег Медуниця (фракція "Народний фронт"), Ігор Артюшенко (фракція "Блок Петра Порошенка"), Іван Крулько (ВО "Батьківщина") і Олег Ляшко (фракція Радикальної партії).

Як повідомляється в пояснювальній записці, цей законопроект пропонує доповнити частину 1 статті 9 новим абзацом, у якому визначити вимоги до мінімального обсягу музичних творів українських авторів і виконавців і зокрема пісень українською мовою в ефірі українських радіостанцій.

Зокрема пропонується визначити, що в музичних радіопрограмах і радіопередачах твори українських авторів і виконавців повинні становити не менше 50% від загального щодобового обсягу мовлення, а частка пісень (словесно-музичний твір) державною мовою повинна становити не менше 75% від загального обсягу пісень українських авторів чи виконавців. При цьому радіоорганізації мають забезпечувати дотримання такого співвідношення рівномірно протягом всього ефірного часу.

У зв'язку з цим пропонується виключити абзац третій частини 4 статті 28 чинної редакції закону, де визначено вимоги до музичним програмам, що відрізняється від пропонованих.

Нагадаємо, раніше Кириленко запропонував позбавляти ліцензій українські радіостанції через відсутність у них українського контенту.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: українські пісні, квоти, радіоефір | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]