Пт, 2024-04-19, 01:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:41
У рейтингу прозорості та відкритості міст України Львів опинився на п'ятому місці
Інші останні Новини з регіонів України

За результатами дослідження Transparency International Ukraine, Львів увійшов до п'ятірки лідерів найбільш відкритих міст України, а найпрозорішими містами у рейтингу стали Кропивницький, Київ та Івано-Франківськ. Про це йдеться у повідомленні на сайті TI Ukraine.

Як зазначається, аналіз прозорості та відкритості міст показав, що Кропивницький отримав 54,9 бали зі 100, Київ - 54,45, а Івано-Франківськ - 54,3. А Миколаїв та Львів увійшли до п’ятірки лідерів із 50,1 і 48,1 балами відповідно.

«Найбільше балів Кропивницький отримав за такі сфери, як комунальне майно, бюджетування та контракти, а також освіта. З цікавинок, які є в місті - використовується форма відкритого розподілу місць у дитячих дошкільних установах, оприлюднений перелік об’єктів, приміщень комунальної власності, які можна взяти в оренду», - йдеться у дослідженні. Також лідерство місту принесла доступність та структурованість інформації на офіційному веб-сайті Кропивницької міської ради.

За словами виконавчого директора Transparency International Ukraine, головного експерта групи Реанімаційного Пакету Реформ щодо антикорупційної реформи Ярослава Юрчишина, Львів отримав максимум балів за сферою «бюджетування та контракти» – 7 із 7. «У місті проводяться бюджетні слухання, з 2008 року публікуються звіти про виконання бюджету. А от комунальне майно кульгає: немає електронних аукціонів, тільки традиційні, інформація про актуальні результати та протоколи продажу або оренди майна громади відсутня», - зазначив він.

Загалом було досліджено 25 обласних центрів, а також Маріуполь (Донецька обл.), Сєвєродонецьк (Луганська обл.) і Біла Церква (Київська обл.).

Під час аналізу враховували 91 показник, що характеризує 13 сфер і галузей. Серед них робота місцевої влади, доступ і участь у закупівлях, дані про житлову політику, бюджет і контракти, соціальні послуги, кадрові питання, освіта. Детальніше інформацію про всі міста можна подивитися на сайті Прозорі міста. Там є можливість порівняти міста за різними сферами, подивитися лідерів у сферах, побачити, в кого найбільше нулів у яких сферах. Ще можна почитати детальну методологію дослідження та цікавинки прозорості.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 745 | Додав: adminA | Теги: міста України, п'яте місце, рейтинг прозорості та відкритості, Львів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]