Пт, 2024-04-19, 02:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:06
У школах перша леді просуває інклюзивну освіту
Інші останні Культурні новини

Вже з 1 вересня наступного навчального року сотні особливих дітей матимуть змогу навчатись у новостворених інклюзивних класах разом зі своїми однолітками. На цьому під час брифінгу 23 травня наголосила дружина президента Марина Порошенко, повідомляє Укрінформ.

За словами першої леді, пілотним проектом охоплено п'ять областей - Київську, Запорізьку, Харківську, Житомирську та Вінницьку.

"На майбутнє ми сподіваємося, що цей позитивний досвід після першої хвилі підхопить і решта областей, і вся Україна буде впроваджувати інклюзивну освіту в себе",- зазначила вона.

Марина Порошенко додала, що зараз проходить перший етап тренінгів, до якого залучені керівники департаментів освіти і керівники шкіл, які хочуть впровадити в себе інклюзивну освіту. Наступний етап відбудеться у серпні - це будуть тренінги безпосередньо для вчителів, які будуть займатися з такими особливими дітками.

"Такі заходи дуже важливі. Тренінгів потребують зараз усі працівники освітніх закладів, тому що питання інклюзивної освіти дуже гостро стоїть в Україні. І фахівці, педагоги, керівництво шкіл мусять знати, як саме впроваджувати інклюзивну освіту у себе в школах", - наголосила дружина президента.

На сьогодні навчання в спеціалізованих тренінгах з інклюзивної освіти вже пройшли близько 400 представників управлінської ланки галузі освіти.

Раніше повідомлялося, що в Україні планують реформувати систему дитячих інтернатів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: школи, інклюзивна освіта, Перша леді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]