Чт, 2024-03-28, 11:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:56
У школярів на Запоріжжі виявили каліфорнійський грип
Інші останні Новини з регіонів України
Два випадки захворюваності на каліфорнійський грип виявлено у підлітків із Гуляйпільського району Запорізької області.

За словами головного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва, зростання захворюваності на грип в цьому сезоні запорізькі лікарі очікують вже у листопаді - грудні.

Лікарі прогнозують всі штами, які були за два останні роки, і новий різновид грипу - "Перт" типу А/H3N2, який у минулому році пройшов країнами Північної Америки, США і Канадою. Цей штам викликає серйозні ускладнення, що зачіпають органи дихання, але не такий страшний як "свинячий". Вакцина від нового різновиду грипу вже існує і буде в регіоні в необхідній кількості.

Хоча вакцинація проти грипу не обов'язкова, запорізькі епідеміологи радять робити щеплення. Особливо це необхідно представникам так званих груп ризику - медпрацівникам, вихованцям дитбудинків та інтернатів, школярам, літнім людям, а також тим, хто страждає на хронічні простудні захворювання.

В даний час, за словами Севальнєва, незважаючи на зростання простудних захворювань через похолодання, регіон знаходиться в абсолютно спокійній епідеміологічної ситуації.

Раніше керівник відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. Громашевського АМН України Алла Мироненко заявила, що взимку в Україні з'являться два нові штами грипу, до яких в українців немає імунітету.

Як відомо, найбільш масовою в минулому десятилітті в Україні була епідемія 2009-2010 років. Тоді через новий штам Каліфорнійського (свинячого) грипу перехворіли близько 6 мільйонів українців, більше тисячі померли від ускладнень. За сезон 2010/2011 року на грип та ГРВІ захворіли понад 5 мільйонів осіб.

За матеріалами: LB.ua

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1189 | Додав: nowyny | Теги: каліфорнійський грип | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]