Пт, 2024-03-29, 17:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:06
У штабі АТО розповіли про масштабні чистки в лавах "ДНР". ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

 У "ДНР" відбуваються заходи із "зачистки" певних підрозділів. Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Так, відмічалось прибуття невідомих підрозділів спеціального призначення в Докучаєвськ начебто для організації більшої дисциплінованості всередині незаконних формувань "Спарта" та "Сомалі".

"Проте першими в перелік незручних підрозділів "ДНР" потрапили інші: 11 омсп "Призрак", 6 омсп "Дрьомова", 17 бТрО 2 АК, група СпП "Троя", 3 осб "Чебурашка", - йдеться у повідомленні штабу.

Від джерела близького до командира незаконного збройного формування "Чебурашка" (дислокується в районі Жовтень Новоазовського району) стало відомо, що "командир" (позивний "Веселий") відсторонений від посади, у зв'язку з конфліктом з іншим "командиром", громадянином РФ (позивний "Утес"). "Командир" з Росії був призначений недавно, його кандидатура запропонована російським ФСБ, повідомив прес-центр АТО.

Важливо, що саме "Чебурашка" намагалися самовільно захопити Комінтернове 22 грудня 2015 року.

Не виключено, що причина конфлікту між "командирами" пов'язана з спробами взяти під особистий контроль незаконне транспортування товарів у зоні відповідальності. В результаті розбіжностей, 31 грудня 2015 року була зроблена спроба ліквідації колишнього ватажка "Чебурашки" - "Веселого". На шляху проходження його автомобіля спрацював вибуховий пристрій. Загинув водій і один із супроводжуючих "командира" бойовиків. Він сам залишився живий, йдеться в повідомленні.

У прес-центрі АТО відзначають, що в підготовці спроби вбивства простежується "той же почерк", що і в справі вбивства Мозкового з бригади "Привид" і Дрьомова. "Це може свідчити про дії одних і тих самих підрозділів, за стилем схожі на людей Вагнера", - відзначає прес-центр.

У цьому конфлікті примітно те, що "Веселий" був людиною ватажка "ДНР" Захарченко. Вони разом починали коллаборационистский шлях в Донецькій області навесні 2014 року. Не виключено, що метою приїзду Захарченко в Комінтернове була спроба залагодити цю ситуацію, але йому це не вдалося, підкреслили в прес-центрі АТО.

Повідомляється, що конфлікт набирає обертів. Рішення про призначення і звільнення з посад людей Захарченко приймаються без його відома: Заяви про те, що незаконні формування "ДНР" здатні дійти до Києва, викликають все більше сумнівів. Напрошуються висновки, "про далекою від досконалості системи управління, координації та кадрового забезпечення проросійських бандформувань" на Донбасі, підкреслили в прес-центрі.

Чистки в лавах бойовиків пов'язані з їхніми спробами налагодити власний бізнес на окупованих територіях - Миронович

В рядах бойовиків кураторами з Москви проводяться чищення, які пов'язані зі спробами ватажків незаконних збройних формувань (НВФ) налагодити власний бізнес на окупованих територіях. Про це в прямому ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прес-офіцер АТО Антон Миронович.

За його словами, чищення проводяться співробітники ФСБ РФ та інших силових органів.

"Деякі "командири" чи більш правильно ватажки незаконних збройних формувань вони намагаються влаштувати якийсь власний бізнес. А ви знаєте, що є випадки контрабанди. На своїй стороні вони намагаються налагодити канали, заробляти гроші", - розповів Миронович.

Крім того, за його словами, в тих підрозділах бандформувань яких постачає РФ, багато випадків зникнення або присвоєння матеріальних ресурсів. Зокрема, палива, інших матеріальних засобів на яких бойовики намагаються заробити гроші. "Тому влада РФ намагаються будь-якими способами навести порядок в їх рядах", - зазначив Миронович.

Він підкреслив, що тенденція "чисток" помітно посилилася наприкінці минулого року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, масштабні чистки, лави ДНР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]