Чт, 2024-04-18, 22:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:44
У Сирії обстріл Хомса армія Асада відновила
Інші останні Новини світу

Сирійська армія в ніч на суботу, 14 квітня, відновила артилерійський обстріл двох районів в центрі Хомса. Про це повідомляє Reuters з посиланням на правозахисників та очевидців подій.

За інформацією правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, в результаті обстрілу поранено кількох мешканців Хомса, відомостей про загиблих поки не надходило. За даними на ранок суботи, на бунтівне місто продовжують падати снаряди, передає РИА "Новости".

З ранку 12 квітня між прихильниками президента Башара Асада і повстанцями діяло перемир'я. Спостерігачі розраховували, що урядові війська покинуть зайняті міста, хоча ті не давали таких обіцянок. Протягом декількох годин після початку перемир'я правозахисники повідомляли про спокійну обстановку в країні, проте незабаром поблизу міста Мхарадех в провінції Хама був убитий (імовірно, прихильниками президента) мирний житель.

Протягом 13 квітня обидві сторони звинувачували один одного в порушенні перемир'я і провокуванні зіткненні. За п'ятницю в боях в різних точках країни загинули щонайменше шестеро людей, повідомляє Associated Press.

Нагадаємо, мирний план, спрямований на стабілізацію ситуацію в країні, був запропонований посланцем ООН Кофі Аннаном і прийнятий обома сторонами конфлікту. Щоправда, влада залишила за собою право на "пропорційну відповідь на будь-які напади з боку озброєних терористів", а повстанці заявили, що не визнають уряду Башара Асада, тому не можуть надати жодних гарантій.

Угода про припинення бойових дій між урядовими військами Сирії та опозицією набула чинності 12 квітня вранці. Сирійські правозахисники повідомляли, що після цього кілька мирних громадян загинули внаслідок стрілянини, вчиненої проурядовими військовими формуваннями.

Водночас сирійські повстанці засумнівалися в тому, що влада країни виконуватиме умови плану мирного врегулювання конфлікту.

Згідно з планом мирного врегулювання Кофі Аннана, 10 квітня до півночі сирійська влада повинна вивести з міст важке озброєння і війська, щоб потім протягом наступних 48 годин досягти стійкого припинення вогню з повстанцями. Сирійський уряд і опозиція повинні були припинити бої о 6-й ранку (3.00 GMT) 12 квітня.

Від початку антиурядових виступів в березні 2011 року в Сирії загинуло понад 9 тисяч людей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 995 | Додав: admin | Теги: обстріл Хомса, Сирійська армія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]