Пт, 2024-04-19, 00:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:51
У справах щодо незаконної вирубки лісу протягом тижня проведено понад 100 обшуків – Луценко
Інші останні Кримінальні новини

Правоохоронці протягом тижня провели понад 100 обшуків у справах щодо незаконної вирубки та реалізації лісу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Липа - це дуб, оформлений як сосна" - цей старий жарт виявився реальністю під час обшуку на Львівщині. За фальшивими сертифікатами походження, з фальшивими чіпами дуб відправляли як сосновий кругляк, який не заборонено до експорту", - написав він.

"Всього протягом тижня ГПУ, а також обласні прокуратури Вінницької, Львівської та Чернівецької областей спільно із УСБУ та УВС провели понад 100 обшуків у справах незаконних рубок та реалізації лісодеревини за фіктивними документами", - додав генпрокурор.

За його словами, під час обшуків вилучено речові докази, які свідчать про незаконну господарську діяльність: "чорну" бухгалтерію, підроблені накладні, печатки різних юридичних осіб, банківські картки, транспортні засоби, тисячі кубів лісової продукції.

Крім того, додав Луценко, затримано організаторів злочинів, а також встановлені їх пособники. "Це лише початок роботи, яка, почавшись із низових ланок, неодмінно виведе на головних організаторів екоциду", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, у 2015 році Верховна Рада запровадила мораторій на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

У травні 2016 року Кабмін заборонив санітарну вирубку лісів до перегляду нормативно-правових актів, які її регулюють. Також було прийнято рішення про звільнення керівника Держлісагентства Олександра Ковальчука.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: 100 обшуків, тиждень, вирубка лісу, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]