Пт, 2024-04-19, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
У справі бійки фанатів "Динамо" і "Челсі" УЄФА винесе вердикт. Київська міліція почала розслідування
Інші останні Спортивні новини

  УЄФА назвала дату винесення рішення у справі київського "Динамо". Про це пише сайт організації.

Після звіту FARE УЄФА завела дисциплінарну справу на київське "Динамо". Киян звинувачують у расистській поведінці уболівальників, масових заворушеннях і блокуванні проходів на стадіоні. Про можливе покарання інформації немає. Своє рішення УЄФА винесе 27 жовтня.

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс прокоментував прикрі інциденти, що трапилися позавчора на трибунах НСК "Олімпійський" у матчі проти "Челсі" (0:0), повідомляє football.ua.

"Наскільки я знаю, в офіційних протоколах матчу ніяких інцидентів зафіксовано не було. Делегат УЄФА був задоволений. Нехай компетентні органи розбираються", - заявив Суркіс.

"Звісно, ми проти насильства і расизму на стадіоні. І останні матчі довели, що ми вміємо себе нормально вести на стадіоні. Якщо є якісь недоліки, ми будемо працювати над їх усуненням", - зазначив він.

"Будь-яке покарання неприємне. Навіть якщо це просто штраф. Але давайте не будемо забігати наперед і самі собі санкції малювати, - сказав Суркіс. - Дочекаємося рішення компетентних органів. Адже йдеться не про масове явище, а про одиничний випадок. УЄФА - організація, яка підходить виважено до таких питань і просто так таких вироків не виносить".

Під час поєдинку Ліги чемпіонів "Динамо" - "Челсі" група київських ультрас атакувала чотирьох темношкірих уболівальників. У FARE заявили, що вимагатимуть для "Динамо" максимального покарання за таку поведінку фанатів.

Київська міліція розслідує побиття фанатів під час матчу з "Челсі"

Столична міліція розпочала розслідування за фактом бійки між футбольними вболівальниками. Про це у п'ятницю інформує прес-служба МВС Києва.

Зазначається, що кримінальне провадження правоохоронці відкрили після виявлення відповідної інформації в інтернет-мережі, оскільки жодних повідомлень щодо побиття іноземців на НСК "Олімпійський" під час футбольного матчу між командами "Динамо" та "Челсі" в органи внутрішніх справ не надходило.

Для об'єктивного розслідування працівники Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві підготували звернення до адміністрації НСК "Олімпійський" про надання інформації про інцидент та записів цієї конфліктної ситуації із камер спостереження, встановлених на стадіонах.

Водночас правоохоронці наголошують, що в Україні під час проведення офіційних футбольних поєдинків будь-яких рівнів працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку виключно на територіях, прилеглих до стадіонів, у місцях транспортних розв'язок, наближених до місць проведення змагань, тощо.

Правопорядок та безпеку вболівальників безпосередньо на стадіоні забезпечують стюарди та служба безпеки стадіону.

Правоохоронці мають право втрутитися в ситуацію для відновлення правопорядку лише за рішенням та офіційним зверненням відповідальних осіб спортивної арени.

Тож із метою встановлення обставин бійки буде опитано працівників НСК "Олімпійський" та стюардів, які перебували на стадіоні, зазначають в МВС.

Правопорушникам загрожує покарання – до чотирьох років позбавлення волі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Теги: УЄФА, розслідування, Вердикт, бійка фанатів Динамо і Челсі, київська міліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]